Ευχαριστούμε για όλα Κόμπι Μπράιαντ!

Δεν μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία φωτογραφία ή σε 1.000 λέξεις η καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ. Κάποιοι αθλητές υπερέβησαν τα… εσκαμμένα στη σταδιοδρομία τους και είναι αδύνατο να περιγραφούν τα κατορθώματά τους.

Ο αθλητής από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ως άλλος «πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» (της πολυβραβευμένης σειράς του ατίθασου έφηβου που μετακόμισε από τη Φιλαδέλφεια στο Λος Άντζελες) προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια το 1996 όταν η τηλεοπτική σειρά με τον Γουίλ Σμιθ έφτανε στο τέλος της. Ποιος θα φανταζόταν πως θα συνεχιζόταν σε ένα παράλληλο, μπασκετικό και όχι τηλεοπτικό, σύμπαν;

Ο Μπράιντ, σε αντίθεση με τον τηλεοπτικό ήρωα που έφυγε από τη Φιλαδέλφεια επειδή πλακωνόταν με τους αντιπάλους του όταν έπαιζε μπάσκετ στους δρόμους, δεν τσακωνόταν στο γήπεδο. Ήταν μία ήρεμη και… πανεύστοχη δύναμη. Προκαλούσε τους αντιπάλους του με το χαρισματικό του τρόπο παιχνιδιού και τους εκνεύριζε με το χαμόγελό του. Εκείνοι πήγαιναν να τον… δαγκώσουν (βλέπε Αρτέστ), εκείνος σήκωνε τα χέρια με τρόπο στωικό, θέλοντας να αποφύγει τη σύγκρουση.

Τα ξημερώματα φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα των L.A. Lakers στον αγώνα με τους Jazz. Είπε αντίο στο μαγικό κόσμο του NBA και στα παρκέ. Ο παγκόσμιος αθλητισμός τον αποχαιρετά και στο twitter είναι το νούμερο ένα trend από το πρωί. Πίσω του αφήνει οπαδούς που τον λάτρεψαν και αντιπάλους που αγαπούσαν να τον μισούν, αλλά στην πραγματικότητα τον εκτιμούσαν κι αυτοί.

Πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης και μία φορά παγκόσμιος πρωταθλητής με τις ΗΠΑ. Καλαθοσφαιριστής ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ. Καλύτερος σκόρερ και αμυντικός της ομάδας. Πολλάκις κορυφαίος του πρωταθλήματος, καλύτερος αμυντικός, MVP, πρώτος σκόρερ. Θεαματικός, ομαδικός, ηγέτης, επαγγελματίας! Το νούμερο 24 θα αποσυρθεί για πάντα στον ουρανό του γηπέδου των Lakers.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα