«Ζήτησαν από την Ελλάδα την κατασκευή ενός… Άουσβιτς!»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Για σαφές σχέδιο κάποιων Ευρωπαίων να κλείσουν τα σύνορα –με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν κάνει όσα προβλέπουν οι συνθήκες– προκειμένου η χώρα μας να αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της με το τσουνάμι του προσφυγικού κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο Βέλγος υπουργός είναι την άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο… Άουσβιτς!

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Diagonal, ο Στέλιος Κούλογλου καταδεικνύει τον παραλογισμό όπως τον χαρακτηρίζει χωρών όπως η Γερμανία και η Ουγγαρία, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. «Αυτό είναι παράλογο, πρώτον, επειδή έχουμε μια ακτογραμμή χιλιάδες χιλιόμετρα, με εκατοντάδες ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία. Επίσης, τι θα πει δεν προστατεύει τα σύνορα; Αν έρχεται μια βάρκα με 60 άτομα, τι κάνουμε; Τους σκοτώνουμε; Τους πνίγουμε; Η απάντηση ήρθε την περασμένη εβδομάδα από τον Βέλγο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος είπε: “Ναι, πνίξτε τους”. Η Ελλάδα δεν θέλει να το κάνει αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι από το διεθνές δίκαιο να λαμβάνουμε και να εξετάζουμε όλες τις αιτήσεις ασύλου. Ορίζεται από το νόμο, για να μην αναφέρουμε τον ανθρωπισμό, την προστασία της ζωής των ανθρώπων…».

Αναφερόμενος στα hot spots και στις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την κατασκευή τους, ο Έλληνα ευρωβουλευτής είπε π΄βωα ακόμη και αν η Ελλάδα είχε κάνει τέλεια τη δουλειά της, το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι τι θα συμβεί αν κανείς δεν θέλει στο έδαφός του τους ταυτοποιήμενους από τη χώρα μας πρόσφυγες.

«Τον Σεπτέμβριο έγινε μια συμφωνία για 160.000 πρόσφυγες, που ήταν κυρίως στην Ελλάδα, να αποσταλούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες» λέει χαρακτηριστικά ο Στ. Κούλογλου και συνεχίζει απαντώντας στον συντάκτη της εφημερίδα Diagonal:

«Ξέρεις πόσοι έχουν φύγει; 300 από τους 160.000. Και αντί να επικρίνουν τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες, όπως η Ουγγαρία, η οποία κατασκευάζει επίσης τείχη και συρματοπλέγματα, κατηγορούν την Ελλάδα, που έχει καθυστερήσει για τη διέλευση των προσφύγων που δε θέλει κανείς. Είναι παράλογο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στ. Κούλογλου ισχυρίστηκε πως «ο Βέλγος υπουργός είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα στρατόπεδο για 400.000 πρόσφυγες. Δηλαδή, μεγαλύτερο από το Άουσβιτς. 130.000 αστυνομικοί θα χρειαζόταν για να επιβλέπουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπων … Αυτό μας προτείνουν. Το σχέδιο είναι σαφές. Με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν κάνει τη δουλειά της, κλείνουμε τα σύνορα και την αφήνουμε να τα βγάλει πέρα μόνη της με χιλιάδες πρόσφυγες».

Σε κάθε περίπτωση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε αναλάβει ένα τέτοιο βάρος των προσφύγων, διότι είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και αναφερόμενος στα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας τους επόμενους μήνες είπε ότι προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση των hot spots («για να αποφύγει να δώσει ένα πρόσχημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που λέει ότι το πρόβλημα των προσφύγων είναι σφάλμα της Ελλάδας»), αλλά και το αίτημα οικονομικής βοήθειας «διότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας».

(Με στοιχεία από το tvxs.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα