«Ζαλίστηκε» στην κορυφή ο «Δικέφαλος του Βορρά»!

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του. Όντας πρωτοπόρος, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό και την… Τούμπα στον δεύτερο γύρο, έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να παρουσιάζει ανησυχητικά σημάδια. Το ζητούμενο ευθύς εξ αρχής, ήταν η διαχείριση της κορυφής. Για μία ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά εκεί… ψηλά και δεν έχει συνηθίσει στον αέρα του… βουνού, η διαχείριση της πίεσης που προκαλείται, αποτελεί το μεγάλο της στοίχημα. Στον Ολυμπιακό, πέρα από τα δικά τους προβλήματα, ακριβώς στο συγκεκριμένο στοιχείο ποντάρουν. Στη διαχείριση της κατάστασης από τον ΠΑΟΚ.

Και η αλήθεια είναι πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να… ζαλίζεται! Σε επικοινωνία που είχαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας, διαπιστώσαμε πως επικρατεί προβληματισμός από την εικόνα στα τελευταία παιχνίδια και φόβος, ότι ξαφνικά, όλα θα καταρρεύσουν και η ομάδα θα πάρει την κατιούσα. Ζορίζεται ο ΠΑΟΚ με την πρωτόγνωρη, γι’ αυτόν, πρωτιά στη βαθμολογία, γεγονός που εκφράζεται από το άγχος των παικτών μέσα στο γήπεδο.

Η διαχείριση της πίεσης και ο έλεγχός της, ώστε να αποβεί σε όφελος της ομάδας, αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της διοίκησης και του Ιβάν Σαββίδης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει διαπιστώσει το πρόβλημα και για τον λόγο αυτό σκοπεύει να βγει μπροστά και να δείξει στους παίκτες ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτήν την προσπάθεια. Ότι τους στηρίζει, τους πιστεύει και ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα για το παρόν και το μέλλον. Η παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας, μετά την αγχώδη νίκη επί της Κέρκυρας, ήταν ένα δείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ισχυρός άνδρας του «Δικέφαλου του Βορρά».

Όσο για τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει το πρόβλημα και αναζητεί το φάρμακο για την αντιμετώπισή του. Συγκεκριμένη συνταγή δεν υπάρχει, καθώς κάθε φορά, σε κάθε ομάδα, απαιτείται η ανάλογη «αντιβίωση», την οποία πρέπει να αναγνωρίσει ο οργανισμός και να αντιδράσει θετικά. Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» έχει επιλέξει τη σκληρή δουλειά, μέσα από την οποία οι παίκτες θα αισθανθούν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.

Στον ΠΑΟΚ, πάντως, θεωρούν το διάστημα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων κομβικό για την ψυχολογία της ομάδας. Εφόσον αποφευχθούν οι γκέλες, οι παίκτες θα πιστέψουν περισσότερο στον στόχο και με τις απαραίτητες – και μετρημένες – μεταγραφικές προσθήκες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπει πιο δυνατός και πιο σίγουρος στη μάχη του δεύτερου γύρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα