Ζωντάνεψε την ιστορία του!

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πολλάκις πως τιμά την ιστορία του ΠΑΟΚ. Στο πλαίσιο των εορτασμών και των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του σωματείου της Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Παντελάκη (1926-2009), του εμβληματικότερου ίσως προέδρου της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή, η οποία έχοντας την αρμοδιότητα να ορίζει το πρόγραμμα εορτασμών, επέμενε και πήρε την ευθύνη να δημιουργήσει αυτό το θαύμα. Το θαύμα είναι να έχεις ανδρεία και δύναμη να αφήσεις στη μνήμη αιώνων το έργο του ανθρώπου. Μέσα στα 90 χρόνια της ιστορίας του, το πιο σημαντικό που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ είναι ότι δημιούργησε μία τεράστια οικογένεια και βεβαίως έχει δημιουργήσει τις πιο στιβαρές και ποιοτικές παραδόσεις.

Εμείς η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, πολύ ευαίσθητα αντιμετωπίζουμε τις παραδόσεις μας και σήμερα τιμώντας αυτό τον άνθρωπο, παραδίδουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο που είχε πολύ ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της ευαισθησίας του ΠΑΟΚ. Μεταξύ μας υπάρχουν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του και εργάστηκαν υπό την διοίκηση του και σαφώς μπορούν να πουν περισσότερα για αυτό τον άνθρωπο και για την ιδιότητα του ως ενεργό μέλος του ΠΑΟΚ

Εγώ ως άνθρωπος πάντα βασίζομαι στην ιστορία. Και για μένα ο Παντελάκης είναι εκείνη η μορφή που αξίζει την προσοχή μου και την επιθυμία να είμαι καλύτερος από αυτόν και όχι χειρότερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σήμερα ένα από αυτούς που αγγίζω την ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό σημαίνει ότι αγγίζω την ιστορία του Παντελάκη. Σήμερα αν θα φιλοσοφήσουμε με λίγο ορθόδοξο τρόπο θα έλεγα ότι αυτή την ημέρα είναι σαν να ενώνουμε την προσευχή μας με αυτή του Παντελάκη για το καλό του ΠΑΟΚ. Κι ας δώσει ο Θεός, η ένωση αυτή στην προσευχή μας να είναι για όλες τις εποχές. Σας ευχαριστώ όλους και για αυτή την ιδέα μεταξύ άλλων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα