Ηλεκτρονικό φακέλωμα για κάθε φορολογούμενο!

Όλα τα είχαμε, το  ηλεκτρονικό φακέλωμα μας έλειπε!  Πιο συγκεκριμένα, η εφορία αποκτά πλήρη στοιχεία για το εισόδημα, την κινητή και την ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά και θα  συγκεντρώνονται σε βάση δεδομένων τα έξοδα κάθε πολίτη.Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί από τον Απρίλιο του 2015.

Με το νέο σύστημα, η Εφορία να έχει στην κατοχή της ατομικό φάκελο για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Εκεί θα συγκεντρώνονται και θα φαίνονται τα έξοδά του -από εισόδημα και καταθέσεις ως κίνηση δανείων πιστωτικών καρτών αλλά και πληρωμές διδάκτρων, νοσηλίων κλπ- Ενδεικτικό είναι πως οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και τις πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Ήδη ανάλογα δεδομένα έχουν αρχίσει να συλλέγονται σε πιλοτική βάση,

Σύμφωνα με το Έθνος, το νέο περιουσιολόγιο θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να αποκτά πλήρη στοιχεία για το εισόδημα, την κινητή και την ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου ξεχωριστά.  Άρα, με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα καταργηθούν και τα τεκμήρια.

Με τον νέο τρόπο ελέγχου η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα, ώστε να μπορεί να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους real time μάλιστα στο πόθεν έσχες των φορολογουμένων και παράλληλα να ελέγχει κίνηση κεφαλαίων τα οποία μπορεί να προδίδουν κρυφά εισοδήματα.

 Τι θα παρακολουθεί η Εφορία

Με τη δημιουργία του ατομικού προσωπικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο η Εφορία θα μπορεί να τσεκάρει άμεσα:

Καταθέσεις στις τράπεζες

Τοποθετήσεις χρημάτων σε ομόλογα, μετοχές κλπ

Συμμετοχή σε εταιρείες

Αγορές ακινήτων

Αγορές αυτοκινήτων, σκαφών κλπ

Αγορές μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, έργα τέχνης κλπ

Πληρωμές δανείων, πιστωτικών καρτών

Γονικές παροχές

Πληρωμές ενοικίων, διδάκτρων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα