Η άσφαλτος βάφτηκε ξανά με αίμα

Mε αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το τρομακτικό τροχαίο με την Πόρσε στην εθνική οδό στο ύψος της Θηβών που έστειλε στο θάνατο τέσσερα άτομα.

Αυτή τη φορά η νέα τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (03.30) στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία. Tα θύματα είναι ηλικίας από 17 έως 19 ετών ενώ και ο τραυματίας είναι 17 ετών.

Το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε με ταχύτητα σε τοιχίο-  υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες- πάνω από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης.

Όσο για τον πέμπτο επιβάτη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στο συμβάν κλήθηκε η πυροσβεστική, η οποία απεγκλώβισε νεκρά από τα συντρίμμια του οχήματος τα τέσσερα νεαρά άτομα.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Τρίτης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: “Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

“Το αυτοκίνητο δεν γνωρίζονταν. Ήταν μια άμορφη μάζα”

” Το αυτοκίνητο δεν γνωρίζονταν. Ήταν μια άμορφη μάζα. Τα συντρίμμια πετάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά. Στο σημείο όλα τα αυτοκίνητα τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας. Και στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση», τόνισε ο Γιάννης Τσακμάς ο οποίος μένει ακριβώς απέναντι από το σημείο που έγινε το δυστύχημα.

«Είναι πολύ περίεργο ο τρόπος με τον οποίο έγινε το δυστύχημα. Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος. Στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι μια ευθεία. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι για να φύγει ένα αυτοκίνητο από την πορεία του θα πρέπει να τρέχει υπερβολικά. Πρέπει να υπάρξει διαγράμμιση, όπως και μεγαλύτερος έλεγχος. Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει άλλα θύματα. Κάθε μέρα μέχρι και τις 11 που είμαι στα γηπεδάκια βλέπουν πολλά τα μάτια μου», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης των γηπέδων, στον τοίχο των οποίων σταμάτησε την πορεία του το μοιραίο αυτοκίνητο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα νεκρά παιδιά

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο, και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανέφερε ότι ήδη στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής, ενώ το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ’ αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε την ανάγκη η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα