Η ΑΕΚ ορίζει το ταβάνι της

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League, βρίσκεται μία νεοφώτιστη ομάδα και αυτό αποδεικνύει πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας είναι συνήθως η διώκτης του πρωτοπόρου, αλλά στην Ελλάδα είναι απλά αυτός που έχει ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο εν’ όψει Play Off. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ θα πρέπει να μελετήσουν καλά την πορεία του πρώτου γύρου και να ορίσουν τους στόχους τους! Τους καλύπτει αυτή η δεύτερη θέση ή θέλουν το κάτι παραπάνω;

Προφανώς κανένας αθλητικός οργανισμός που φτάνει στη δεύτερη θέση δεν είναι φυσιολογικό να θέλει να μείνει σε αυτή. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε να ορίσουν στόχους εν’ όψει της συνέχειας. Τους αρκεί η δεύτερη θέση και το Κύπελλο;  Θέλουν να βγουν Ευρώπη ακόμη κι ως πέμπτοι, αρκεί να μπουν στους ομίλους; Ή θέλουν του χρόνου να παίζουν και Ευρώπη και να κάνουν και εγχώριο πρωταθλητισμό.

Χωρίς προγραμματισμό τέτοιου επιπέδου, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει κάποια υπέρβαση. Προφανώς  η δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος δεν λογίζεται ως τέτοια. Η ήττα από τη Λιβαδειά μπορεί να την βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, διότι φάνηκαν ελαττώματα, όπως η αναξιοπιστία του Ανέστη, η έλλειψη του στόπερ ηγέτη, η συνεχιζόμενες αναιμικές παρουσίες του Μπουονανότε, του Μπαρμπόσα (άσχετα αν συνεργάζονται άψογα στη φάση του 1-0) του Βάργκας, του Πλατέλλα, και η αδυναμία του Τζιμπούρ να παίζει στοιχειωδώς καλά σε κάθε παιχνίδι.

Αν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους στην ΑΕΚ και να λένε πόσο ικανοποιημένος είναι ο Μπουονανότε που έχει βάλει 9 γκολ με την Ελευσίνα, την ΑΕΛ, τα Γιάννινα κτλ ή πόσα γκολ έχει ο Βάργκας και πόσα σημαντικά τέρματα πετυχαίνει ο Μπαρμπόσα μπορούν να το κάνουν εύκολα, όπως και να κρυφτούν πίσω από τη δεύτερη θέση.

Εμείς θυμόμαστε μία ΑΕΚ ακόμη κι όταν νικούσε τη Μίλαν, οι φίλοι της προσπαθούσαν να καταλάβουν αν τους καλύπτουν ο Τσιρίλο και ο Μαντούκα ως ξένοι παίκτες ή αν θέλουν το κάτι παραπάνω. Τώρα βλέπουμε συμβιβασμούς με παίκτες που δεν μπορούν -τουλάχιστον για την ώρα- να προσφέρουν το κάτι παραπάνω…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα