Η αποδόμηση των κυβερνητικών σχεδίων

«Η ΝΔ δεν βγήκε χαμένη από την συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή», λένε οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και αυτή η ρήση φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους εκ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς διατήρησε τους υψηλούς τόνους, δεν άφησε κανένα σημείο αναπάντητο, ενώ η φράση «ανακριτική επιτροπή» μπορεί να εξέπληξε ακόμη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά όπως τονίζουν «ήταν επιβεβλημένη για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι επικίνδυνα για το μέλλον της χώρας. Ο Τσίπρας νομίζει ότι ασκεί ακόμη αντιπολίτευση» ήταν το σχόλιο κορυφαίου γαλάζιου βουλευτή που δικαιολογεί απόλυτα τους υψηλούς τόνους που διατήρησε σε όλες τις παρεμβάσεις του ο κ. Σαμαράς.
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία συζήτηση για τα μνημόνια και ότι η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής αποτελεί ένα ακόμη πυροτέχνημα σε μια προφανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την καίρια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης αποδόμησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ κινήθηκε αφενός στον τομέα της οικονομίας που κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτη διαπραγμάτευση, αλλά και στα θέματα ασφάλειας του πολίτη κάνοντας λόγο για μια ακόμη φορά για χώρα «ξέφραγο αμπέλι».
Θετική αποτίμηση
Θετικά αποτιμήθηκε και το γεγονός ότι η ΝΔ καταψήφισε μεν την πρόταση, αλλά θα παρακολουθεί την εξέλιξη για να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Επιπλέον ακόμη πιο θετικά σχολίασαν οι βουλευτές της ΝΔ το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό επετεύχθη με δύο τρόπους, ο πρώτος κατηγορώντας και χρίζοντας υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι η χώρα σύρθηκε σε εκλογές λίγο πριν ολοκληρωθεί η οριστική συμφωνία με τους εταίρους, και δεύτερον καθιστώντας τον υπεύθυνο για την δημοσιονομική εκτροπή των δυόμισι τελευταίων μηνών που ενδέχεται να οδηγήσει για πρώτη φορά ακόμη και σε πιστωτικό γεγονός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα