Η αποκάλυψη του Ουζουνίδη για Παναθηναϊκό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα μπορούσε να αντεπεξέλθει ως προπονητής στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας; Ο παλαίμαχος αμυντικός και ικανός, πλέον, προπονητής, απαντά με μία αποκάλυψη…

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, υποστήριξε ότι είχε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του «τριφυλλιού». Αναλυτικά όσα ενδιαφέρονται είπε:

«Από τη στιγμή που με ικανοποιεί η δουλειά μου, δεν έχω λόγο να σκεφτώ κάτι άλλο. Ξέρετε και εσείς πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο να σηκώνεται και να πηγαίνει με κέφι στη δουλειά του. Ο Πανιώνιος δεν είναι μικρή ομάδα, είναι η πιο ιστορική ομάδα.

Με τον Παναθηναϊκό είχε γίνει μία συζήτηση. Δεν θέλω να μπούμε σε λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έχει άλλον προπονητή πλέον. Άλλο η καριέρα που είχα σε μία ομάδα, ήταν πολύ καλά χρόνια εκείνα που ζήσαμε και πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν είσαι προπονητής δεν μένει στο συναισθητικό, κοιτάς και άλλα πράγματα. Αφού με ευχαριστεί αυτό που ζω εδώ, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω.

Ο πρώτος στόχος στον Πανιώνιο ήταν να τελειώσουμε με την παραμονή της ομάδας. Παρόλα αυτά, επειδή έχω διαβάσει αρκετά πράγματα, ήξερα την ομάδα από την περσινή χρονιά και ήθελα να έχουμε μία καλή σεζόν και να μην κινδυνεύσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια. Πολλοί ειπώθηκαν μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως εμένα μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση η ήττα (με σκορ 3-0). Είδα καλή αμυντική δημιουργία από την ομάδα, η επίθεση δεν είχε έρθει σε εμάς και είχαμε σταθεί καλά σε εκείνον τον αγώνα. Μετά το “διπλό” στον Ηρακλή, είπα πως ήταν το πιο καθοριστικό παιχνίδι για εμάς. Ο Παναθηναϊκός μας έδωσε τον αέρα του “εδώ είμαι”, όμως το παιχνίδι με τον Ηρακλή μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, ή τη νέα χρονιά. Αν το ρόστερ διατηρηθεί ως έχει, μπορούμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Αν οι ανάγκες του συλλόγου είναι να πουληθούν κάποιοι παίκτες για να έχουμε πιο πολλά έσοδα, τα δεδομένα για την ομάδα θα αλλάξουν.

Γιατί να μην μείνει ο Μπακασέτας στον Πανιώνιο; Το συμβόλαιο του Τάσου τελειώνει τον Δεκέμβρη. Θα υπάρξουν συζητήσεις το επόμενο διάστημα για την ανανέωσή του. Είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα, αλλά δεν θα του έκανε κακό να μείνει στην ομάδα. Πρέπει σε κάθε παίκτη να αξιοποιείς τα προσόντα του. Έχει και τα δύο πόδια καλά, η διορατικότητά του, η δύναμη στις μονομαχίες, δεν είναι μεγάλο προσόν του η ταχύτητα. Έπρεπε να παίζει σε μία θέση που θα φανούν τα προσόντα του, και όχι τα μειονεκτήματά του.

Είχα πει πέρσι σε μία συνέντευξή του ο Πανιώνιος έχει μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, εκεί είναι η βάση της ομάδας και μετά είναι το ταλέντο του κάθε παιδιού. Μία καλή λειτουργία δίνει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Πέρσι είχαμε πολύ καλούς μεσοεπιθετικούς και δουλέψαμε πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Θεωρώ πως ο Διούδης, από τη μεριά του, θα μπορούσε να παίξει στην Εθνική ομάδα, θα ήταν καλό και για τον ίδιο να μείνει στην ομάδα για άλλον έναν χρόνο για να γεμίσει εμπειρία. Παρόλα αυτά και τα παιδιά να φύγουν, θα βρούμε τις λύσεις.

Είναι ευχή να δουλεύεις με νέα παιδιά και Ελληνόπουλα. Δυσκολίες υπήρχαν, όμως έχω βιώσει και εγώ τέτοιες καταστάσεις στην Ξάνθη με αρκετούς νεαρούς παίκτες όπως ο Λοντίγκιν, ο Γούτας, ο Βλαχοδήμος και άλλα παιδιά. Για εμένα ήταν πλεονέκτημα πως τα ήξερα τα παιδιά από την περσινή σεζόν, ήξερα τις αδυναμίες τους και δουλέψαμε πολύ σε αυτές. Όταν ένας παίκτης βελτιώνει τα δικά του χαρακτηριστικά, βελτιώνεται και συνολικά η ομάδα.

Αν πρώτα ο Θεός πάρουμε την αδειοδότηση και παίξουμε, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θεωρώ πολύ καλά δουλεμένη ομάδα τον Πανιώνιο και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πλέι οφ. Σημασία έχουν και τα αποτελέσματα που θα έχουμε στα πρώτα παιχνίδια. Εκεί τότε θα ανέβουν οι φιλοδοξίες των νεαρών σε ηλικία παικτών μας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς ομοσπονδίες, δήλωσε:

«Δεν είναι μόνο οι ομάδες, είναι και οι υπάλληλοι, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές. Είναι όλοι οι άνθρωποι πίσω από τις ομάδες και όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα για όλους τους ανθρώπους. Ελπίζω, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί μία λύση. Μακάρι να λύσουν τα προβλήματα. Το θέμα είναι να πάρουμε εμείς τα μέτρα και να προχωρήσει η δουλειά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα