Η αυτοπεποίθηση του Βαγγέλη

Οργισμένοι είναι στη Ν.Δ. από την στάση του Πάνου Καμμένου στην τηλεμαχία και τα ψέματα που υποστήριξε. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκρυψε, και στην τηλεμαχία των αρχηγών, την οργή του για την προσπάθεια σπίλωσής του από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σημείο όπου η ένταση μεταξύ των δύο οδήγησε στην διάλυση των ήδη αμφισβητούμενων κανόνων του debate.
Παρά την ένταση στο φινάλε, στο γαλάζιο επιτελείο δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης, καταλογίζοντας ουσιαστικά ηττοπάθεια στον κ. Τσίπρα τον οποίο χαρακτήριζαν ως απολογητικό και αμυντικό, «ως έναν πολιτικό που έχει ήδη αποδεχθεί την ήττα, μιλά ως αντιπολίτευση και, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να σκοράρει δεν τα κατάφερε». Οι γαλάζιοι, λοιπόν, θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνον δεν σκόραρε αλλά δέχτηκε και γκολ από την πλευρά του Προέδρου της Ν.Δ. Η εκτίμηση μένει να αποδειχθεί, δημοσκοπικά και εν τέλει στην κάλπη.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, στη Συγγρού εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης ενίσχυσε το προφίλ του, καθώς εμφανίστηκε πρωθυπουργικός, σταθερός στις θέσεις του, μετρημένος στις εξαγγελίες του και, τελικά, γνώστης των ζητημάτων, όπως αποδείχθηκε με το εξειδικευμένο ερώτημα για το ενδεχόμενο ελληνικής εμπλοκής σε μία επέμβαση στη Συρία.
Υπογραμμίζουν, κυρίως, δε την αμεσότητα που είχε, για άλλη μία φορά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκπέμποντας αυτοπεποίθηση: Από την ταύτισή του με τους τηλεθεατές που νύσταζαν μπροστά στις οθόνες τους («τα κόμματα που δεν συμμετέχουν κερδίζουν ψήφους», ανέφερε) μέχρι το διακύβευμα της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας μετεκλογική, όπου πέραν της ταύτισης του κ. Τσίπρα με τις συνεχείς εκλογές και την αστάθεια σημείωσε ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στην Κουμουνδούρου για να συζητήσει ρωτώντας το τέως Πρωθυπουργό: «έχεις χρόνο;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα