Η Βασιλεία… απειλεί την Ελλάδα!

Η επικράτηση της Βασιλείας με 3-0 έναντι της Βαλένθια δεν προκάλεσε εντύπωση μόνο στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, αλλά σήμανε συναγερμό και στην… Ελλάδα και δη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή να χάσει τη 12η θέση στην γενική κατάταξη της UEFA!

Τι συνέπειες θα έχει η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη; Θυμάστε τη χρονιά που αναγκάστηκε να δώσει προκριματικούς αγώνες ο Ολυμπιακός, για να εισέλθει στο χρυσοφόρο τουρνουά των ομίλων του Champions League και αποκλείστηκε από την Ανόρθωση; Ε, οι φίλαθλοι του όποιου πρωταθλητή της σεζόν 2014-2015, θα έχουν πιθανότητες – λίγες, αλλά υπαρκτές – να βιώσουν ανάλογες στιγμές αγωνίας! Με άλλα λόγια, ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2015, θα δώσει προκριματικούς αγώνες για να περάσει στη φάση των ομίλων, εάν ο κάτοχος του επόμενου Champions League (όχι του φετινού), δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους, από το πρωτάθλημα της χώρας του!

Η νίκη της Βασιλείας με 3-0 επί της Βαλένθια, για τη φάση των «8» του Europa League, καθιστά την ελβετική ομάδα το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Για να ανατρέψουν οι «νυχτερίδες» το βαρύ αποτέλεσμα, θα πρέπει να πετύχουν τέσσερα γκολ στο Μεστάγια και να μην δεχθούν κανένα! Σε περίπτωση που η Βασιλεία περάσει στην επόμενη φάση, έστω και με ήττα, η Ελβετία θα πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής την Ελλάδα στη γενική κατάταξη της UEFA. Με μία και μόνο ισοπαλία στα ημιτελικά, οι Ελβετοί θα περάσουν πάνω από τη χώρα μας και… θα αρχίσουν οι αγωνίες για τους Έλληνες. Το αυτό θα συμβεί αν η Βασιλεία κρατήσει στην άμυνα και αποσπάσει έστω και το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Ισπανία. Ο επαναληπτικός αγώνας, λοιπόν, της Βαλένθια και της Βασιλείας, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τους παράγοντες, έστω και αν χρειαστεί να συμβούν μία σειρά από γεγονότα, προκειμένου να επηρεαστεί η απευθείας συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδος στους ομίλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα