Η Βενεζουέλα πενθεί ακόμα ένα νεκρό

Aκόμα ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη Βενεζουέλα στις διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο που έγιναν την Δευτέρα.Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και οπαδούς της αντιπολίτευσης που αποκλείουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη Συντακτική Συνέλευση που σχεδιάζει ο πρόεδρος στοίχισαν τη ζωή σε έναν 16χρονο στην πόλη Λα Ισαμπελίκα.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OEA) Λουίς Αλμάγκρο «καταδίκασε τον θάνατο άλλου ενός νεαρού διαδηλωτή στη Βενεζουέλα». Σε μήνυμά του στο twitter πρόσθεσε πως «μόνο η δημοκρατία θα θέσει τέρμα στη βία κατά του λαού».

Ένας υποψήφιος για τη Συντακτική Συνέλευση, ο Χοσέ Λουίς Ρίβας, 42 ετών, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αγνώστων ενώ πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία στην πόλη Μαρακάι (κέντρο). Η εισαγγελία, που ξεκίνησε έρευνα, δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Εξάλλου, εννέα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Σέρχιο Ριβέρο, διοικητής της Εθνοφρουράς.

Με οδοφράγματα φτιαγμένα από σκοινιά, οχήματα, δέντρα και απορρίμματα, ομάδες αντιτσαβιστών (από το όνομα του Ούγο Τσάβες, προέδρου από το 1999 και έως τον θάνατό του το 2013), συμμετείχαν σε έναν «μεγάλο αποκλεισμό» προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση.

«Ο κόσμος αυτός αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για την ελευθερία. Την Κυριακή θα σημειωθεί η πιο σημαντική πράξη πολιτικής ανυπακοής στην ιστορία της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Φρέντι Γκεβάρα, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, στη διάρκεια μιας επιχείρησης αποκλεισμού στο Καράκας.

Η αντιπολίτευση πρόκειται να διεξαγάγει συμβολικό δημοψήφισμα για τη Συντακτική Συνέλευση στις 16 Ιουλίου.

Σθεναρά αντίθετοι στο σχέδιο της Συντακτικής Συνέλευσης, οι αντίπαλοι του σοσιαλιστή αρχηγού του κράτους αισθάνονται ενθαρρυμένοι μετά την αποφυλάκιση του εμβληματικού σημαιοφόρου τους, του 46χρονου Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος τελεί στο εξής υπό κατ΄οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα