Η «γηραιά κυρία» η αυτοκρατόρισσα!

Το 0-1 μέσα στο «Μαράσι» της Γένοβα κόντρα στη Σαμποντόρια ήταν αρκετό. Η μεγάλη Γιουβέντους, η «γηραιά κυρία» του ιταλικού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με αυτό το τρίποντο ξέφυγε 17 βαθμούς από τη Λάτσιο πέντε στροφές πριν από το φινάλε του Καμπιονάτο και εξασφάλισε το πρωτάθλημα Ιταλίας!

Βέβαια, το πράγμα μπερδεύει όταν πρέπει να υπολογίσεις τα πρωταθλήματα των Γιουβεντίνων, καθώς τα 31 που αναγνωρίζει η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, είναι δύο λιγότερα από τα 33 που θεωρεί ότι κατέχει η οικογένεια της ομάδας. Τα δύο που έχουν αφαιρεθεί, του 2005 και του 2006 λόγω του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια έχουν αποδοθεί στην Ίντερ.

Όπως και να έχει, η Γιουβέντους έφτασε στο τέταρτο σερί πρωτάθλημα, αφού από το 2012 που επέστρεψε στην κορυφή (με το αήττητο πρωτάθλημα) δεν έχει πέσει καθόλου. Τέτοιο σερί πρωταθλημάτων είχε να πετύχει από το 1935, όπου μάλιστα είχε και ένα παραπάνω (πέντε). Ωστόσο, μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο είναι το καλύτερό της σερί, δείγμα του ότι η Γιούβε έχει επιστρέψει για τα καλά στο θρόνο της.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό το ρεκόρ να το συνδυάσει και με δύο ακόμη συμβάντα. Το νταμπλ (αν πάρει και τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, το οποίο έχει καθυστερήσει να μπει στη συλλογή της κατά 20 χρόνια) και το Champions League (αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Ρεάλ στους ημιτελικούς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα