«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, διεμήνυσε ο Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος, σε συνέντευξη του στον Εελεύθερο Τύπο στο φλέγον θέμα του προσφυγικού .

«Θυμώνω πολύ όταν ακούω για την Ελλάδα ως ”ξέφραγο αμπέλι”. Τα χερσαία σύνορα φυλάσσονται θαυμάσια. Στα θαλασσινά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνεις παρά μόνο διάσωση όταν έρχεται η βάρκα. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις τουρκικές ακτές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και συμπλήρωσε ότι ενοχλείται όταν γίνεται αναφορά στις αδυναμίες της Ελλάδας, με κάποιους να ξεχνούν τις αδυναμίες της ΕΕ.

Εχει αλλάξει η «σύνθεση» των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα, είπε εν συνεχεία ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα «νέο φαινόμενο» με Μαροκινούς και Αλγερινούς.«Συμβαίνει συχνά και σε μεγάλους αριθμούς που δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόαμ σε ιδιαίτερα αυξημένες, για την εποχή, εισροές μεταναστών και προσφύγων, μιλώντας για 4.000-4.500 ανθρώπους ημερησίως, χωρίς η Τουρκία να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη συμφωνία με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν λειτουργήσει τα hot spots στα νησιά, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις μόνο για την Κω λόγω των αντιδράσεων μερίδας των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα