“Η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια από την Τετάρτη”

Να σταλθούν 8.000 συνοριοφύλακες στην Ελλάδα προτείνει ο Γκούντερ Έτινγκερ για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων, μια μέρα μετά την Σύνοδο Κορυφής.

«Η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα άμεση βοήθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός Κοινοτικός Επίτροπος στην RP Online. H Frontex θα πρέπει γρήγορα να εφοδιαστεί με κατάλληλο προσωπικό από όλες τις χώρες μέλη συνεχίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Η προσφορά για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ισχύει ακόμη, αλλά εάν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», δήλωσε στη συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι εάν η χώρα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, θα μπορούσε να αναμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό εντός μιας δεκαετίας που «θα ήταν σαφώς πιθανή μια επιστροφή στην ευρωζώνη».

Επιπλέον, έθεσε και θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας, από πλευράς της ΕΕ, προς την Ελλάδα για να αποτραπεί πιθανή ανθρωπιστική κρίση. Σημείωσε πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να χρειαστεί να προωθηθεί από την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα