Η ζωντανή Παναθηναϊκή ιστορία συναντιέται 23 Δεκεμβρίου

Τους παίκτες που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού συλλογικού ποδοσφαίρου στα 60 χρόνια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκείνοι που στελέχωσαν τον Παναθηναϊκό του 1970-71, κάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ Νικόλας Πατέρας για ένα εορταστικό γεύμα στη μνήμη της μεγάλης αυτής περιπέτειας.

Ο ΠΑΟ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης το 1971 και αντιμετώπισε τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, μπροστά σε 40.000 Έλληνες φιλάθλους! Οι αθλητές αυτής της σπουδαίας ομάδας και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και της διοίκησης, θα γευματίσουν στο γραφείο του Νικόλα Πατέρα στις 23/12. Ως γνωστόν, ο Νικόλας ως παιδί μεγάλωσε μέσα στη Λεωφόρο, συντροφεύοντας τον πατέρα του, Διαμαντή, ο οποίος ήταν αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και ως εκ τούτου αρχηγός της αποστολής του Παναθηναϊκού στο Λονδίνου. To γεύμα αυτό δεν μεταφράζεται ως προεόρτιο επιστροφής του Νικόλα Πατέρα στα κοινά του Παναθηναϊκού, αφού είναι κάτι που το έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

Δίπλα στον Φέρενς Πούσκας εκείνη τη μεγαλειώδη χρονιά βρίσκονταν δύο Έλληνες βοηθοί, Γαβρίλος Γαζής και Γιάννης Τζουνάκος, ενώ πέραν των ένδεκα που έπαιξαν στον τελικό, Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός και Αντωνιάδης, στην προσπάθεια του «πράσινου» συλλόγου συνέλαβαν και οι, Χατζηανδρέου, Καλλιγέρης, Δημητρίου, Κωνσταντίνου, Μητρόπουλος,  Δεληγιάννης και Γονιός. Όλοι είναι φυσικά καλεσμένοι σε αυτή την καταπράσινη βραδιά!

Ο Φέρενς Πούσκας φυσικά δεν βρίσκεται πια στη ζωή, όπως και όπως και ο Μήτσος Δημητρίου που έφυγε το 2002 και ο Δημήτρης Καλλιγέρης που χάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτοκινητιστικό. Πρόεδρος το 1971 στον ΠΑΟ ήταν ο Μιχάλης Κίτσιος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα