Η «καυτή πατάτα» της τιμωρίας του ΠΑΟΚ

Ένα πολυσυζητημένο θέμα στο αποκαλούμενο «κυβερνητικό» ρεπορτάζ είναι το περίφημο «αυτοδιοίκητο» του ελληνικού ποδοσφαίρου που ουσιαστικά απαγορεύει σε οποιαδήποτε ΠΑΕ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για ζητήματα που άπτονται στο ποδοσφαιρικό δίκαιο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 27/2 οι Γιάννης Μώραλης και Γιώργος Σαρρής, οι δημοσιογράφοι ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια δεν έχει έρθει ακόμα στην ΕΠΟ. Αν έρθει κάποια απόφαση που να παρεμβαίνει στην υπάρχουσα απόφαση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, θα τεθεί θέμα αυτοδιοίκητου φυσικά. Τότε θα το εξετάσουμε».

Σήμερα το Εφετείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη (ο οποίος ζητά κυρώσεις έως και υποβιβασμό της ομάδας) και απέρριψε τα ασφαλιστικά που κατέθεσε εναντίον του ο «δικέφαλος».

Ο ΠΑΟΚ είχε απευθυνθεί στα πολιτικά δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι επιτροπές της ΕΠΟ (Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο), που δικαιώσει τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ και των συνεργατών του.

Ως απάντηση ο Έλληνας τεχνικός προσέφυγε σε βάρος του ΠΑΟΚ στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Η πειθαρχική είχε δηλώσει αναρμόδια και τόνισε πως την απόφαση θα λάβει η Super League.

Η αίτηση στα πολιτικά δικαστήρια, απορρίφθηκε, κάτι που σημαίνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ της οποίας ηγείται δεν έχουν πλέον άλλα ένδικα μέσα για να διεκδικήσει το «πάγωμα» της καταβολής των χρημάτων στον Δώνη.

Αφού πλέον υπάρχουν οι αποφάσεις που ζητούσε ο κ. Σαρρής δεν θα πρέπει να εφαρμόσει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ για προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια ώστε να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Βέβαια, μετά από όλα αυτά ο ΠΑΟΚ το πιο πιθανό είναι τελικά να πληρώσει την αποζημίωση που οφείλεται στην πλευρά του Γιώργου Δώνη (800.000 ευρώ) και τελικά να μην επιβληθεί καμία τιμωρία αλλά η ουσία είναι ότι η Ομοσπονδία δείχνει επιλεκτική ατολμία όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Άρη και την προσφυγή του στο άρθρο 99 αφού και εκεί πρόκειται για «καραμπινάτη» προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα