Η Κεντρική Επιτροπή αναζητά πειστικά άλλοθι

Τα μέτρα 3, 6 δισ.ευρώ συμφωνήθηκαν, οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο και πώληση μονάδων της ΔΕΗ, έρχονται να πλήξουν και άλλο τους ταλαίπωρους Έλληνες. Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου και να κάνουν πράξη τα όσα αποφασίστηκαν στη Μάλτα για να περάσει (η κυβέρνηση) στην επόμενη φάση, που είναι τα πλεονάσματα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός,, στη σκιά της συμφωνίας με τους δανειστές. θα ενημερώσει την Κυριακή την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση που θα γίνει σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Την Κεντρική Επιτροπή θα την απασχολήσουν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ασφαλώς τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή και η Επιτροπή θα αναζητήσει πειστικά άλλοθι από τον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα.Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι  βουλευτές όπως ο Ν. Μανιός είχαν προειδοποιήσει δημόσια ότι δεν θα ψηφίσουν μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, μένει να φανεί κατά πόσο θα σημειωθούν εκπλήξεις και «αντάρτικα», καθώς οι περισσότερες εκτιμήσουν συγκλίνουν στο ότι οι 153 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πουν τελικά «ναι» σε όλα.

Ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να αντιδρά στην ψήφιση νέων μέτρων είναι περίπου 30 σύμφωνα με όσα είπε πριν από λίγο καιρό κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος). Ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει από την πολιτική ταυτότητα αυτών που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις. Πρόκειται για εμβληματικές μορφές του ΣΥΡΙΖΑ που στα μάτια των μελλών του κόμματος εκφράζουν την ιστορικότητα του χώρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα