«Η κυβέρνηση προτιμά τη μυστική διπλωματία»

Κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, άσκησε ο Πάνος Καμμένος, που παράλληλα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. 

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προήδρευσε το πρωί σε τετράωρη κοινή συνεδρίαση των τομέων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και της γραμματείας Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κόμματος με θέμα τα όσα γίνονται ή και θα γίνουν στη Συρία. Σε αυτή συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γιώργος Νταβρής, ο επικεφαλής της γραμματείας Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας Αθανάσιος Μπάφας, ο συντονιστής των τομέων Άμυνας και Ασφάλειας του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» Ιωάννης Αναστασάκης και η πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο Καμμένος έκανε λόγο για μυστική διπλωματία της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή.

«Συγκαλέσαμε σήμερα τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας και τη γραμματεία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στη Συρία. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας. Παρότι από την πρώτη στιγμή, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ζητήσαμε την επίσημη ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων, παρότι ο τομεάρχης Εξωτερικών ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, η κυβέρνηση προτιμά τη μυστική διπλωματία από την κοινοβουλευτική οδό», ανέφερε αρχικά ο Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή βλέπουμε κράτη όπως η Μεγάλη Βρετανία να κάνει συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και να παίρνει αποφάσεις, αφού ενημερώνεται από την κυβέρνηση, για την εμπλοκή ή μη της χώρας στις εξελίξεις στη Συρία. Αυτό που ζητάμε είναι, πρώτον, την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, αλλά και τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Το δεύτερο είναι να περιμένουμε όλοι τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας, την έκθεση των ελεγκτών, πριν αναληφθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ή πρωτοβουλία στην περιοχή της Συρίας.

Και στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Έχουμε αυτή τη στιγμή, δύο απαχθέντες ιεράρχες στην περιοχή και ουδείς έχει ενδιαφερθεί. Οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο χτύπημα δεν αφορούν μόνο την Μέση Ανατολή, αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και με δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην Συρία και βεβαίως να αντιληφθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, ούτε μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας. Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι κυβερνώντες, και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα πρέπει να καθορίσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΑΟΖ και την χάραξη της ΑΟΖ, ιδιαίτερα με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και η Λιβύη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα