Η Νάξος θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες με την πατάτα της

Το βιβλίο Γκίνες έβαλε στο σημάδι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και στοχεύουν να εισέλθουν εκεί με την πατάτα, που παράγουν στο νησί. Στόχος τους είναι να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.

Το εγχείρημα των παραγωγών θα υλοποιηθεί στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα. Εκεί οι Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με τη συνδρομή κατοίκων του νησιού, θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά από τις φημισμένες πατάτες του νησιού. Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει το βρετανικό κατάστημα Fish and Chip Shop στο Adventure Island fun park στο ανατολικό Λονδίνο, με 448 κιλά σερβιρισμένες πατάτες.  Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και δύο νέα νησιώτικα τραγούδια για την πατάτα αλλά και τη γραβιέρα του νησιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα