Η πριγκίπισσα της Θράκης ψάχνει το στέμμα

Είχε «χτυπήσει» την πόρτα του τελικού άλλες τρεις φορές. Τη μία μάλιστα και ως φαβορί. Τις δύο πρώτες, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, παρά την υπερπροσπάθεια και με τους δύο αντιπάλους, αποκλείστηκε (με κόντρα διαιτησία και στις δύο περιπτώσεις!). Με τον Άρη είχε τον πρώτο λόγο (ο Άρης παρέπαιε στο πρωτάθλημα και τελικά υποβιβάστηκε), αλλά τα θαλάσσωσε στη ρεβάνς της Ξάνθης. Το 2015, όμως, ήταν η χρονιά της!

Η Skoda Ξάνθη, το καμάρι της Θράκης, η πιο σταθερή επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία, ίσως και η πιο σταθερή ελληνική επαρχιακή ομάδα όλων των εποχών με 25 σερί χρονιές στην πρώτη κατηγορία, πήρε επιτέλους αυτό που άξιζε. Μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Είναι σίγουρα ο δυσκολότερος αντίπαλος, αλλά στην Skoda ποσώς τους ενδιαφέρει αυτό. Νιώθουν πραγματικά ικανοί για την υπέρβαση. Νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν την κούπα και να την αφιερώσουν όχι μόνο στην ακριτική Ελλάδα, αλλά σε κάθε ομάδα που τελευταία χρόνια πηγαίνει σε τελικό Κυπέλλου, αλλά σκοντάφτει στο όνομα του αντιπάλου (Απόλλων, Ιωνικός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος κ.τ.λ.). Από το 2007 έχει να νικήσει ο «μικρός» τον «μεγάλο» στον τελικό (Λάρισα-ΠΑΟ 1-0).

Η πρόκριση επί του Ηρακλή με το 0-0 των Πηγαδίων πανηγυρίστηκε έντονα στην πόλη και άπαντες πλέον περιμένουν με αγωνία τον ορισμό της ημερομηνίας του τελικού για να ξεκινήσουν την προετοιμασία. Άλλωστε, η ομάδα εξασφάλισε και τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Αυτό που μένει είναι να έλθει και η υπέρβαση. Το πιστεύουν άπαντες. Και κυρίως ο Χρήστος Πανόπουλος που από το βράδυ της Τετάρτης ζει και αναπνέει για τον τελικό της ζωής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα