Η πρόταση του Παναθηναϊκού για ΚΕΔ και δανεικούς

Την πρότασή της για τη διαιτησία και τους δανεικούς παίκτες κατέθεσε στο Δ.Σ. της Πέμπτης (12/6) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω της νομικού συμβούλου, Αθηνά Μπαλωμένου.

Οι «πράσινοι» πρότειναν να καταρτιστεί νέα σύνθεση στην ΚΕΔ, με διαδικασία εκλογής πλειοψηφίας και κατάργηση του ορισμού της από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος να είναι στάνταρ ο εκάστοτε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτητών και κάθε κατηγορία να ορίζει έναν εκπρόσωπό της. Όσον αφορά στον έλεγχο, ο Παναθηναϊκός προτείνει να αναληφθεί από ανεξάρτητο στέλεχος, με διετή σύμβαση. Στις αρμοδιότητές του θα είναι να ελέγχει και να αξιολογεί όλα τα ματς, καθώς και τις εκθέσεις των παρατηρητών. Η έκθεση του οργάνου θα είναι δεσμευτική για την ΚΕΔ, σε ότι αφορά στις κυρώσεις που θα επιβάλλονται.

Όσον αφορά στην πρόταση του Ολυμπιακού για ξένο αρχιδιαιτητή, οι «πράσινοι» τη χαρακτήρισαν προσχηματική και μη υλοποιήσιμη, καθώς, όπως ειπώθηκε, θα αποτελέσει δυσφήμηση για το πρωτάθλημα στο εξωτερικό και δεν είναι δυνατόν ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Σχετικά με τους δανεικούς, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τι ισχύει στα πρωταθλήματα της Ευρώπης και πρότεινε κάθε ομάδα να δηλώνει μέγιστο αριθμό έξι παικτών, να μπει όριο δύο δανεικών από ομάδα σε ομάδα, καθώς και στο σύνολο των ομάδων που μπορεί να δανείσει μία ΠΑΕ. Επίσης, να απαγορευθεί ο δανεισμός παίκτη στην ομάδα που αποκτήθηκε την ίδια περίοδο, να μην μπορεί να δοθεί ένας ποδοσφαιριστής για δεύτερη φορά δανεικός στην ίδια σεζόν και η διάρκεια του δανεισμού του να μην υπερβαίνει το ένα τρίτο του συμβολαίου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα