Η Σαββαΐδου έφυγε, ο Στεργιώτης αλωνίζει

 

Αντιφατικά μηνύματα εξακολουθεί να στέλνει η κυβέρνηση θολώνοντας το τοπίο, αντί να βάζει τέλος σε λάθη που προκαλούν ανυπολόγιστη βλάβη στα δημόσια έσοδα.

Όπως αποδεικνύεται, με την αποπομπή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά: από τη μια, κόβεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (παγκόσμια πρωτοτυπία, η αποπομπή δημοσίου λειτουργού πριν τελεσιδικήσει η απόφαση στα δικαστήρια) η «δεξιά» γενική γραμματέας που βρίσκεται στην πιο νευραλγική θέση, παρ’ ότι αποδεδειγμένα έχει φέρει στα κρατικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, και από την άλλη παραμένει στη θέση του ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και εκλεκτός της «συνιστώσας» των καζιναρχών, Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος με τις αποφάσεις του στερεί 225 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από το project των VLTs που παραμένει στη βαθιά κατάψυξη.

 

Αστραπιαία…

Δεν περνά, βεβαίως, απαρατήρητο το γεγονός ότι στην υπόθεση της κας Σαββαΐδου η Δικαιοσύνη κινήθηκε αστραπιαία, ενώ για τη ζημιά που προκαλείται με υπαιτιότητα Στεργιώτη παίζεται το παιχνίδι της τυφλόμυγας. Γιατί δεν είναι μόνο τα 35.000.000 που χάθηκαν το 2015, τα 225.000.000 που θα χαθούν το 2016, αλλά είναι και τα «κεράσματα» που κάνει ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ στον πρώην στενό του συνεργάτη δικηγόρο, Δημήτρη Παναγέα (παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή ότι είναι ελεγκτής του ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα διεκδικεί αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό). Πλέον ο Δ. Παναγέας απασχολείται ως εξωτερικός συνεργάτης της ΕΕΕΠ αναλαμβάνοντας υποθέσεις χιλιάδων ευρώ. Όπως φαίνεται στις αναρτήσεις στη Διαύγεια, με ένταλμα πληρωμής, ως «συνεργάτης» εισέπραξε €2.952 από την ΕΕΕΠ για «νομική συνδρομή στην ΕΕΕΠ», και μάλιστα στις 2 Ιουλίου η ΕΕΕΠ πλήρωσε €14.760 για την «εκπόνηση ειδικής μελέτης για τη δημόσια εικόνα και υποβολής προτάσεων στρατηγικής και επικοινωνίας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα