“Η σκληρή γλώσσα των αριθμών”

Απάντηση στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ωραιοποίηση της κατάστασης στην οικονομία και, για άλλη μία φορά, στην κυβερνητική προσπάθεια οικοδόμησης μίας «ηρωικής» αντιπαράθεσης με τους εταίρους αναζητά η Νέα Δημοκρατία.
Έτσι από την απάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου αντιλαμβάνεται ο καθένας πως στη Ν.Δ. είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να πάρει ανάσα. Και τα στοιχεία που παρουσίασε η Ν.Δ. δείχνουν ότι οι κυβερνητικές θριαμβολογίες στερούνται βάσης.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο, προέβλεπε για το 2016, Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%. Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7% Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π. Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά. Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες», είπε ο γαλάζιος εκπρόσωπος.
H Ν.Δ. θα επιμείνει σε αυτή τη γραμμή καθώς δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να μετατρέψει το μαύρο σε… άσπρο ως προς τις εξελίξεις στην οικονομία. Παράλληλα θα αφήσει την κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου να σηκώσει μόνη το βάρος των νέων μέτρων. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκαίρως τραβήξει τις διαχωριστικές του γραμμές όχι μόνον αρνούμενος να στηρίξει τα νέα μέτρα αλλά, κυρίως, ζητώντας παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών.
Στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση δεν θα είχε εξελιχθεί έτσι, εάν η Ν.Δ. δεν είχε πέσει από την κυβέρνηση ή αν ο κ. Τσίπρας προχωρούσε εγκαίρως στην υπογραφή και υλοποίηση μίας συμφωνίας, ειδικά πριν τα κάπιταλ κοντρόλ. Ωστόσο, απάντηση για το τί διαφορετικό θα έκαναν αν σήμερα αναλάμβαναν δεν υπάρχει, ειδικά από τη στιγμή που σκληρά μέτρα, όπως αυτό των μαζικών απολύσεων – αποχωρήσεων από το Δημόσιο δεν υπάρχουν στο τραπέζι. Θα επιμείνει, ωστόσο, η Ν.Δ. να προβάλλει τη δική της πρόταση για σειρά ζητημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος που διαμορφώνεται από τις ομάδες
εργασίας της Συγγρού. Το επόμενο διάστημα, η Ν.Δ. θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μεταναστευτικό ενώ, κατά περίπτωση, θα παρουσιάζει και σειρά προτάσεων που έχουν ήδη περιληφθεί στο γαλάζιο πρόγραμμα και, όπως λένε οι γαλάζιοι, δεν χρειάζονται χρήματα αλλά παράγουν χρήματα.

Για Παυλόπουλο
Στο μεταξύ αναστάτωση επικρατεί στη Συγγρού για τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με το νόμισμα. Έτσι ο μεν Μητσοτάκης άφησε αιχμές, ενώ ο Κύρτσος επιτέθηκε με σφοδρότητα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που σημειωτέον δεν ψήφισε τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες».
Αντίθετα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος σε ραδιοφωνική του παρέμβαση είπε πως «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκρατήσει τον εαυτό του».
«Δεν είναι καλός στα οικονομικά. Είναι άλλωστε ένας από τους παράγοντες που μας οδήγησαν στην κρίση του 2008-2009», πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος και κατέληξε: «Ο κ. Παυλόπουλος είναι μπερδεμένος στα οικονομικά. Έχει λάθος απόψεις για τα οικονομικά – ασφαλιστικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα