Η χρονιά των Ελλήνων μπόμπερ!

Πόσοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα ξεπεράσουν τη φετινή σεζόν τα δέκα γκολ; Αν αναρωτιέστε, τα έχουν ήδη ξεπεράσει έξι ποδοσφαιριστές και πολύ σύντομα θα περάσουν το όριο άλλοι τρεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα εννέα. Πραγματικά, εντυπωσιακό επίτευγμα.

Παλαιότερα, βέβαια, στον ελληνικό πίνακα των σκόρερ δέσποζαν παίκτες με περισσότερα από 30 τέρματα. Ο Αντωνιάδης, ο Μαύρος, ο Σιδέρης, ο Νεστορίδης ο Αναστόπουλος και ο Δημητριάδης τα έχουν καταφέρει, ωστόσο αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει. Πλέον, αν ο πρώτος σκόρερ πλησιάζει τα 20 γκολ είναι επίτευγμα. Και προσοχή! Στη σημερινό μας θέμα υπολογίζουμε τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και όχι μόνο στο πρωτάθλημα.

Ας δούμε ποιοι είναι οι εννέα Έλληνες ποδοσφαιριστές (οι πέντε παίζουν στη Super League και οι τέσσερις στο εξωτερικό) που προπορεύονται και που συνολικά αυτή τη στιγμή έχουν πετύχει 113 γκολ!

Κώστας Φορτούνης (ΟΣΦΠ) 19 ΓΚΟΛ
(16 Super League, 2 Κύπελλο Ελλάδας, 1 Europa League)

Πρώτος στον πίνακα είναι ο Κώστας Φορτούνης, που λογικά θα ξεπεράσει σύντομα τα 20 γκολ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 19, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 16, ενώ σκόραρε δύο γκολ στο Κύπελλο και ένα με την Άντερλεχτ στο Europa League. Αν και μέσος σκοράρει με συνέπεια, ενώ προφανώς τον έχει βοηθήσει η απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι.

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα) 17 ΓΚΟΛ
(14 Πρωτάθλημα Πορτογαλίας, 2 Champions League, 1 Κύπελλο Πορτογαλίας)

Ο κορυφαίος πρεσβευτής μας στο εξωτερικό και μάλιστα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα! Ο Κώστας Μήτρογλου με 17 γκολ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και περιμένουμε ακόμη περισσότερα γκολ από αυτόν. Τα 14 τα έχει σημειώσει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ δύο φορές σκόραρε στο Champions League και μία στο Κύπελλο Πορτογαλίας.

Νίκος Καρέλης (ΠΑΟ/Γκενκ) 14 ΓΚΟΛ
(8 Super League, 4 Πρωτάθλημα Βελγίου, 1 Προκριματικά Champions League, 1 Κύπελλο Βελγίου)

Σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις έχει σκοράρει ο Νίκος Καρέλης που είναι ο τρίτος Έλληνας σκόρερ στην Ευρώπη με 14 γκολ. Τα οκτώ τα σημείωσε στη Super League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το ένα στα προκριματικά του Champions League. Στο Βέλγιο έχει ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο.

Απόστολος Γιάννου (Αστέρας Τρίπολης/Γκουανγκντζού) 14 ΓΚΟΛ
(13 Super League, 1 Europa League)

Ο δεύτερος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 13 γκολ δεν θα πετύχει άλλα, καθώς μετακόμισε ήδη στην Κίνα. Σκόραρε μία φορά και στους ομίλους του Europa League. Απρόσμενα καλή συγκομιδή για τον παίκτη που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Χερόνιμο Μπαράλες και το κατάφερε με επιτυχία.

Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής) 12 ΓΚΟΛ
(10 Super League, 2 Κύπελλο Ελλάδας)

Ο επιθετικός του Ηρακλή βρίσκεται στα 12 γκολ και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του «γηραιού». Τα δέκα τα έχει στο πρωτάθλημα, με τον Ρομάνο που είναι δεύτερος σκόρερ στη Super Leagueγια την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ακολουθεί με μόλις δύο!

Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός) 10 ΓΚΟΛ
(9 Super League, 1 Κύπελλο Ελλάδας)

Και όμως, ο Βαγγέλης Μάντζιος συνεχίζει. Λες και βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στη Λιβαδειά. Με δέκα γκολ κάνει εξαιρετική χρονιά. Είναι παίκτης που στο παρελθόν έκανε σούπερ εμφανίσεις στο Champions League και μάλλον δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η αποτελεσματικότητά του.

Φάνης Γκέκας (Εσκισεχιρσπόρ/Σιόν) 9 ΓΚΟΛ
(5 Πρωτάθλημα Τουρκίας, 2 Europa League, 2 Πρωτάθλημα Ελβετίας)

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της λίστας. Πήρε πάλι τα πάνω του και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τα δέκα γκολ και ίσως φτάσει τα 15, αφού φαίνεται πως του ταιριάζει ακόμη και το ελβετικό πρωτάθλημα…

Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ) 9 ΓΚΟΛ
(7 Super League, 2 Κύπελλο Ελλάδας)

Ο στράικερ της ΑΕΚ έχει σκοράρει εννέα φορές, παρά το ότι παίζει σε ομάδα που εκφράζεται επιθετικά από πολλούς παίκτες. Ωστόσο, είναι αποτελεσματικός και έχει εξαιρετικό ποσοστό γκολ ανά τελικές προσπάθειες.

Κλάους Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 9 ΓΚΟΛ
(8 Super League, 1 Κύπελλο Ελλάδας)

Σταθερή αξία ο επιθετικός του ΠΑΟΚ. Δεν κάνει τη χρονιά της ζωής του, αλλά τα εννέα τέρματα είναι δείγμα ότι δεν χάνει ποτέ την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Σίγουρα θα ξεπεράσει τα δέκα γκολ, καθώς έχει ακόμη αρκετές υποχρεώσεις (Κύπελλο, πρωτάθλημα και Play Off).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα