Η Skoda Ξάνθη παρουσιάζει το… ευρωπαϊκό της μοντέλο!

Η Skoda Ξάνθη ετοιμάζεται να… λανσάρει το νέο ευρωπαϊκό της… μοντέλο, καθώς η κλήρωση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας την οδηγεί στην έξοδό της στο Europa League!

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Σύμφωνα με την οδηγία της UEFA, ο φετινός φιναλίστ κυπέλλου θα είναι ο τελευταίος που θα εξασφαλίσει την έξοδό του στο Europa League, καθώς από την επόμενη περίοδο θα βγαίνει μόνο ο κάτοχος του κυπέλλου, ή αν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Champions League, η θέση στο Europa θα προκύπτει από την κατάταξη στο πρωτάθλημα.

Η κλήρωση της Τρίτης (17/3) για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, έφερε τον πιθανότατο πρωταθλητή Ολυμπιακό, αντίπαλο με τον Απόλλων Σμύρνης και τη Skoda Ξάνθη αντίπαλη με τον Ηρακλή της β’ κατηγορίας. Με την προοπτική ότι θα έρθουν φυσιολογικά τα αποτελέσματα, ο φετινός τελικός κυπέλλου θα είναι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ξάνθης. Εφόσον δεν προκύψει κάποια έκπληξη, η Ξάνθη σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa League, επιστρέφοντας στα ευρωπαϊκά γήπεδα μετά από αρκετά χρόνια.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εξέλιξη επιφέρει ανατροπές και στα play off του πρωταθλήματος. Εφόσον η Ξάνθη δεν μπει στην τετράδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, οι ευρωπαϊκές θέσεις που θα προκύψουν από τα play off μειώνονται κατά μία. Οπότε οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν μία θέση για τα προκριματικά του Champions League και δύο θέσεις, αντί για τρεις, για το Europa League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα