Θέλει να σκοράρει και στο Φάληρο

Η Ένωση δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, αλλά σε σχέση με πέρσι είναι βελτιωμένη. Η διαφορά της από τον πρωτοπόρο δεν έχει καμία σχέση με το περσινό χάος των 28 βαθμών, ενώ και η επίθεσή της είναι πολύ καλύτερη.

Το στοιχείο που «έκαψε» τη φετινή ΑΕΚ και δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ήταν η αδυναμία της να υπερασπιστεί τη βελτιωμένη και σαφώς πιο ουσιαστική επιθετική της γραμμή. Οι «κιτρινόμαυροι» ναι μεν έχουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 51 γκολ (πέρσι τελείωσαν με 43), αλλά τα δέκα από αυτά τα γκολ της χάρισαν μόλις δύο βαθμούς! Συγκεκριμένα έχασε 3-2 από Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και ΠΑΟ, ενώ έμεινε στο 2-2 με Ατρόμητο και Ηρακλή! Δέκα γκολ που απέδωσαν μόλις δύο βαθμούς! Γι’ αυτό και με αυτή τη συγκομιδή τερμάτων, η ΑΕΚ θα συγκεντρώσει φέτος λιγότερους βαθμούς από πέρσι.

Με την Κέρκυρα όλα πήγαν καλά και το 5-0 ήρθε και έδεσε μα τα δύο φετινά 6-0 (το ένα στο Κύπελλο) και τις τεσσάρες με Ξάνθη και Λεβαδειακό. Η ομάδα πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Χιμένεθ έχει πολλούς φορμαρισμένους παίκτες στη διάθεσή του, αλλά το ζητούμενο είναι να παρατάξει το πιο ταιριαστό σχήμα. Η λογική λέει πως επιστρέφει ο Αραούχο στην κορυφή, ο Μάνταλος και ο Σιμόες στα χαφ, η συμμετοχή του Τσιγκρίνσκι θα κριθεί τις επόμενες ώρες, ενώ το μεγάλο δίλημμα έχει να κάνει με το αν θα παίξει ο Αϊντάρεβιτς στη μεσαία γραμμή ή κάποιος με περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα