Θα απέχουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ από τη συζήτηση για το δημοψήφισμα

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες τού ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποφάσισαν να απέχουν από την διαδικασία συζήτησης στο Θερινό Τμήμα της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κυβερνητική απόφαση που «είναι απολύτως αντισυνταγματική και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα από κοινού με την πολιτική γραμματεία του κόμματος ενέκρινε την πρόταση του προεδρείου της ΚΟ για την μη νομιμοποίηση της αυριανής διαδικασίας συζήτησης στο θερινό τμήμα με θέμα την έγκριση ή όχι ως “παραδεκτής” της πρότασης που κατά το Σύνταγμα υπεβλήθη για δημοψήφισμα σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ από περισσότερους των αναγκαίων των 120 βουλευτών. Η κυβερνητική απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό τής Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσχηματική, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα», αποκαλεί την αυριανή συζήτηση το ΚΚΕ, δηλώνοντας πως δεν θα πάρει μέρος. Την ίδια ώρα, τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Φώτη Κουβέλη είχε ο Πάνος Καμμένος για να καθορίσουν ενιαία στάση όσον αφορά το δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα