“Θα αποτρέψουμε τα χειρότερα για να προστατεύσουμε τους Έλληνες”

Μπορεί να παραδέχτηκε ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα, όμως, όπως είπε “θα αποτρέψουμε τα χειρότερα για να προστατεύσουμε τους Έλληνες”. Αυτό τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μιλώντας για όσα υπολείπονται από τα προαπαιτούμενα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το 30% αφορά νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι προσθέτοντας ότι «πρέπει μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί».

Για το ασφαλιστικό επιβεβαίωσε εμμέσως ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στις σημερινές συντάξεις λέγοντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι «πάμε από το μηδέν. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει μια συνολική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό;». Σημείωσε, δε, ότι «το ασφαλιστικό είνα κυβερνητική θέση μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του Μνημονίου που υπογράψαμε».

Όσον αφορά το θέμα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «γίνεται κάθε προσπάθεια να μην ισχύσει το μέτρο».

Τόνισε, τέλος, ότι η πρώτη αξιολόγηση ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης «γιατί έτσι θα ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα