“Θα μας μένουν αμανάτι οι πρόσφυγες”

“Οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε – και στην πατρίδα μας – τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης: Την ασφάλεια και την ελευθερία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το φίλο βελγικό λαό, που σήμερα πενθεί. Πενθούμε και εμείς μαζί τους. Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής. Η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε – και στην πατρίδα μας – τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης: Την ασφάλεια και την ελευθερία».
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. με μήνυμα του στο Twitter έγραψε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Η αναβολή

Όπως ήταν απόλυτα λογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε δίχως αντίρρηση την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αναβολή της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Μία συζήτηση που καθορίστηκε για την επόμενη Τρίτη 29 Μαρτίου.
Στην Συγγρού ανέφεραν ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένουν εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα, που δυστυχώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες δεν θα είναι ευνοϊκές για τη χώρα, ειδικά στο μεταναστευτικό.
Στη Ν.Δ. ανέμεναν να δεχθούν επίθεση τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον Πάνο Καμμένο, αλλά τώρα μία εβδομάδα μετά θα αναγκαστούν να απολογηθούν για τη συμφωνία, αλλά και το ότι δέχθηκαν τον όρο εθελοντικά. Κάτι που σημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει πάρκινγκ ανθρώπινων ψυχών.
Πάντως ο κ. Μητσοτάκης, όπως λένε στο επιτελείο του ότι και εάν γίνει δώσει θεσμικές απαντήσεις και να υπογραμμίσει ότι, σε κάθε περίπτωση, το μείζον για τη χώρα αλλά και αυτό στο οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση είναι η οικονομία και η διαχείριση του προσφυγικού. Ο ίδιος θα καταθέσει και προτάσεις διαφάνειας και ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ωστόσο είναι σαφές ότι θα είναι προετοιμασμένος και για πόλεμο.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα. Επί τάπητος τέθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα