«Θα ξεπεράσουμε κάθε μορφή κρίσης»

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τόνισε επίσης ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση.

Δεν πρόκειται να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόκλησης πολιτικής και συνταγματικής ανωμαλίας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, χωρίς βιασύνη, δεν τρέχουμε πίσω από τις ενέργειες των νεοναζιστών, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για κάποιους που κρύβονται πίσω από τη ΧΑ και τον κ. Μιχαλολιάκο, για να θέσουν θέμα εκλογών και χαρακτήρισε ανιστόρητη και μικροκομματική μια τέτοια επιλογή.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, εξάλλου, ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές, πλην εκείνων της ΧΑ, αλλά αρκεί, είπε και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία γι΄ αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι αν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προκύψει θέμα, θα υπάρξουν μηχανισμοί αναστολής για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη ΧΑ.

Για την ΧΑ

«Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα τολμήσουν να παραιτηθούν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις απειλές των χρυσαυγιτών.

Το Σύνταγμα δίνει λύση και στο σενάριο μαζικών παραιτήσεων είπε ο κ. Βενιζέλος και παρέπεμψε στα άρθρ 51 παράγραφος 1 και 53 παράγραφος 2.

Ο υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε δικαιωμένος, επειδή όπως είπε, «πρώτος έθεσα το θέμα της Χρυσής Αυγής ζητώντας την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου».

Τόνισε ότι «η διολίσθηση σε ναζιστικές συμπεριφορές, σε πράξεις βίας, είναι μεγάλο λάθος να θεωρεί κανείς ότι είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής κρίσης».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω μαζικών παραιτήσεων βουλευτών της ΧΑ, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τα σχετικά σενάρια «πολιτικά ανυπόστατα και οικονομικά επικίνδυνα».

Το ταξίδι στις ΗΠΑ

Τέλος, αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πραγματοποίησε 20 διμερείς συζητήσεις και δέκα πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του ή πρωθυπουργούς άλλων κρατών με βασικό θέμα το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
Πρόσθεσε δε ότι στις 14 Οκτωβρίου θα μεταβεί στα Τίρανα, προκειμένου να συζητήσει με τον Αλβανό ομόλογό του το θέμα των θαλάσσιων συνόρων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα