Θετικά σχόλια των Άγγλων για Πογιέτ

Το κορυφαίο – ίσως – περιοδικό ποδοσφαίρου, το βρετανικό “4-4-2”, προβαίνει κάθε μήνα σε αξιολόγηση των προπονητών ανά τον κόσμο και στο τελευταίο τεύχος πήρε θέση ανάμεσα στους κορυφαίος ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ.

Οι επιτυχίες της Ένωσης και κυρίως η νίκη επί του Ολυμπιακού, υποχρέωσαν την συντακτική ομάδα του περιοδικού να τον συμπεριλάβουν στην κορυφαία τετράδα μαζί με τους Φιλίπ Κοκού (Αϊντχόφεν), Λουίς Ενρίκε (Μπαρτσελόνα) και Λουτσιάνο Σπαλέτι (Ρόμα).

Το κείμενο που συνόδευε την αναφορά στον Γκουστάβο Πογιέτ ήταν το εξής:

«Ο πρώην προπονητής της Μπράιτον και της Σάντερλαντ, ο Πογιέτ, προχώρησε σε νέα χωράφια τον Οκτώβριο, όταν η ΑΕΚ συμφώνησε μαζί του μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό το μικρής διάρκειας συμβόλαιο μαρτυρά τις αμφιβολίες του συλλόγου για το διαμέτρημα του Πογιέτ, όμως πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν, δεδομένου ότι ο Ουρουγουανός έχει οδηγήσει την ομάδα στη δεύτερη θέση στην ελληνική Σούπερ Λίγκα. Και ο ίδιος συνεχίζει να τον απολαμβάνει σπάζοντας το αήττητο ρεκόρ του αντιπάλου του, όπως ακριβώς έκανε στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν βρίσκονταν στον πάγκο της Σάντερλαντ.

Πρόσφατα πέτυχε μια νίκη με 1-0 απέναντι στον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό, στη μόνη του ήττα σε αυτή τη σεζόν. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έχουν γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος εδώ και 22 χρόνια, αλλά με τους Έλληνες θεούς να χαμογελούν στον Πογιέτ, υπάρχουν θεμιτές ελπίδες ότι αυτός είναι ο άνθρωπος για να τους οδηγήσει σε τίτλους στα επόμενα χρόνια. Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα, ένα νέο συμβόλαιο για τον προπονητή ίσως;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα