Ιμπραϊμοβιτς… πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Σουηδία!

Στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Σουηδίας βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (4/9) ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κόντρα στην Εσθονία και έφτασε τα 50 σε διεθνές επίπεδο, ξεπερνώντας τον Σβεν Ράιντελ, που κρατούσε τα… σκήπτρα από το… 1934!

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική ομάδα της χώρας του, φτάνοντας παράλληλα τις 99 διεθνείς συμμετοχές. Ο «Ίμπρα» πανηγύρισε έξαλλα το μεγάλο αυτό ρεκόρ, παρουσιάζοντας μία φανέλα που έγραφε στα σουηδικά: «Είσαι εσύ, που πέτυχε το αδύνατο». Ο Σουηδός σούπερ σταρ είναι πολύ πιθανό να διευρύνει το ρεκόρ του, καθώς την επόμενη βδομάδα η Σουηδία αντιμετωπίζει την Αυστρία και ο ίδιος θα φτάσει τις 100 διεθνείς συμμετοχές.

Ο μέχρι πρότινος κάτοχος της πρώτης θέσης των σκόρερ της Εθνικής Σουηδίας, Σβεν Ράιντελ, αγωνίστηκε σε όλη την καριέρα του με την Έργκριτε, από το 1920 έως το 1934. Μάλιστα, οι επιδόσεις του προκαλούν θαυμασμό, καθώς πέτυχε 49 γκολ, σε μόλις 43 εμφανίσεις με την Εθνική του ομάδα. Δηλαδή, σημείωσε κατά μέσο όρο περισσότερα από ένα γκολ ανά αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα