Ισόπαλος ο ΠΑΟ 1-1 στο φιλικό την Οσμανλισπόρ

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο δυνατό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην τουρκική Οσμανλισπόρ, που τερμάτισε πέμπτη στο περσινό πρωτάθλημα της χώρας της (αν και νεοφώτιστη), ένα βαθμό πάνω από τη Γαλατά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Στραματσιόνι χρησιμοποίησε την εξής ενδεκάδα (σε σύστημα 4-2-3-1): Στιλ, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μέστο, Μπουμάλ, Χουλτ, Ιβανόφ, Λεντέσμα.

Ο ΠΑΟ ήταν καλός ανασταλτικά με τους Λεντέσμα και Ζέκα στην πραγματικότητα να απορροφούν όλη την πίεση, ενώ δημιουργικά άρχισε να φαίνεται μετά το 20λεπτο, όταν ο Βιγιαφάνιες «λύθηκε» χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συνεργαστεί όπως θα ήθελε με τον Ιμπάρμπο. Ο σέντεφ φορ του ΠΑΟ δεν τροφοδοτήθηκε και οι «πράσινοι» έμειναν στα πρώτα 45 λεπτά στο μηδέν.

Στο 46’ μπήκε ο Αμπεντ αντί του Κλωναρίδη και στο 51΄ο Λουντ αντί του Λεντέσμα με το σύστημα να μοιάζει πια περισσότερο με 4-3-3. Στο 56’ πέρασε ο Χουλτ αντί του Χουχούμη και στο 61’ ο Βλαχοδήμος αντί του Βιαγιαφάνιες, με την επιλογή αυτή του Στραματσιόνι, να κάνει μία αλλαγή κάθε πέντε λεπτά, να αποδιοργανώνει πλήρως την ομάδα του! Στο 66’ μπήκαν Μπεργκ και Λέτο, αντί των Μπουμάλ και Ιμπάρμπο και μετά από λίγο – επιτέλους – οι παίκτες του ΠΑΟ άρχισαν να βρίσκονται στο γήπεδο. Στο 75’, μάλιστα, οι πράσινοι σκόραραν με τον Λουντ (συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα) μετά από προώθηση και γύρισμα του Μέστο, αλλά δεν κράτησαν τη νίκη καθώς στο 88′ δέχθηκαν την ισοφάριση μετά από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ρουσέσκου. Για πέντε λεπτά έπαιξαν στο τέλος Μαρινάκης και Ρέις.

Στα θετικά των «πρασίνων» το ότι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα (παρά μόνο στο τέλος όταν χαλάρωσαν) και στο ότι ο Λεντέσμα δείχνει να είναι κανονική μετεγγραφή και όχι σαν την περσινή παρωδία του Εσιέν. Επίσης, όλα δείχνουν πως φέτος Λέτο και Μπεργκ, γνωρίζοντας ακόμη καλύτερα ο ένας τον άλλο, θα είναι σε θέση να κάνουν μεγάλες ζημιές, αφού στην πραγματικότητα ο ΠΑΟ έγινε απειλητικός λίγο αφότου πέρασαν και οι δύο στο γήπεδο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα