Κίνα: Σε θάνατο καταδικάστηκε πρώην μεγιστάνας ορυχείων

Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο στην Κίνα πρώην μεγιστάνα των ορυχείων για οργάνωση εγκληματικής ομάδας. Ο Λίου Χαν κρίθηκε ένοχος για οργάνωση και ηγεσία ομάδας στα πρότυπα της μαφίας σε υπόθεση που συνέδεε πολιτικούς με το οργανωμένο έγκλημα.

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν και οι αδερφοί του κ. Λίου και τρεις ακόμη συνένοχοι. Ο Λίου Χαν, οι αδερφοί του και τα υπόλοιπα 34 μέλη της οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι για δολοφονία και άλλα εγκλήματα.

Τα υπόλοιπα 31 μέλη καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από τρία χρόνια φυλακή μέχρι θανατική ποινή με αναστολή, η οποία συνήθως μετατρέπεται σε ισόβια.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η συμμορία είχε κατηγορηθεί για 15 εγκλήματα, ανάμεσά τους δολοφονία, επίθεση, εκβιασμός, παράνομη κράτηση και λειτουργία καζίνων.

Στην σχεδόν 20ετή πορεία της η οργάνωση  είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους και είχε τραυματίσει πολύ περισσότερους. Ο κ. Λίου ήταν πρόεδρος της ενεργειακής κοινοπραξίας Σιτσουάν Χανλογκ Γκρουπ.

Πολλές από τις υποθέσεις της Σιτσουάν συνδέονται με το πρώην μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του ΠΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Τσαρ Ζου Γιονκάνγκ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών για σκάνδαλο διαφθοράς.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα