Καθησυχαστικός για τις συμβάσεις ο Βαρβιτσιώτης

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων διεμήνυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Οι τελευταίοι ενημέρωσαν τον υπουργό για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στάθηκαν κυρίως στην εκτεταμένη ανεργία στις γυναίκες του κλάδου, στα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, στις συμβάσεις εργασίας, στη ναυτική εκπαίδευση και στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο Βαρβιτσιώτης ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταθέσουν προτάσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί με την Ομοσπονδία θα συνεχιστεί και θα  αποφέρει καρπούς.

«Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Γνώμονας των αποφάσεων μου είναι  η μείωση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Έχουμε χρήματα από την Ε.Ε που δεν αξιοποιήσαμε ακόμα και  οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για  να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα