Καθυστερεί το… προσκύνημα (στο γηπεδικό ναό «Αγία Σοφία»)

Η «A» το είχε γράψει προ δύο μηνών, όταν το ΣτΕ έπαιρνε θετική απόφαση υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ και κάποιοι πίστευαν πως κάμφθηκαν και τα τελευταία εμπόδια…. Είχε γράψει πως το η έναρξη των εργασιών θα αργούσε αρκετά. Θυμίζουμε τη δημοσίευση στο φύλλο στις 2 Μαΐου:

«Μπορεί το “αγκάθι” της προσφυγής του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να ξεριζώθηκε, όπως και εκείνο των 17 δημοτών, ωστόσο οι μπουλντόζες που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη των εργασιών της κατασκευής της «Αγίας Σοφίας» δεν έχουν μαρσάρει ακόμη. Και το κυριότερο: Δεν πρόκειται να βάλουν μπροστά τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο!»

Αυτή την καθυστέρηση προφανώς και την υπολόγιζαν στην ΠΑΕ, ωστόσο τώρα που αρχίζει και προκύπτει περεταίρω κωλυσιεργία, βγαίνει προς τα έξω και ο εκνευρισμός του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κακά τα ψέματα, στο μέτωπο των μεταγραφών και του σχεδιασμού της αγωνιστικής ΑΕΚ δεν υπάρχουν προβλήματα, αφού οι κινήσεις γίνονται με πρόγραμμα και βάση χρονοδιαγράμματος. Άλλωστε, η ΠΑΕ δεν προβαίνει σε υπερβάσεις, ψάχνει για ελεύθερους παίκτες χωρίς βαριά συμβόλαια.

Το πρόβλημα, όμως, με το γήπεδο είναι μεγάλο. Και αυτό διότι όχι μόνο δεν έχει βρεθεί ακόμη ο μεγάλος χορηγός που θα προσφέρει ζεστό ρευστό για την Αγία Σοφία, αλλά επειδή, όπως λένε στο Δικέφαλο, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν προβαίνει στην απαραίτητη συγκρότηση της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Μελέτης, προκειμένου να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο και να επιδοθεί το απαραίτητο χαρτί στην εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» για να ξεκινήσουν τα έργα!

Και αν τα λεφτά ακόμη δεν υπάρχουν, διότι είναι δύσκολο μία ελληνική εταιρία αυτές τις μέρες να χρηματοδοτηθεί για μελλοντικό έργο (ποιος μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο;), ο Μελισσανίδης δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Η έσχατη λύση είναι να καταφύγει σε δανεισμό και όταν επιτέλους χτιστεί το γήπεδο, θα είναι σε θέση να βρει χορηγό για την ονοματοδοσία.  Αυτό που εσχάτως τον ανησυχεί, όμως, είναι ότι ο αρμόδιος Υπουργός δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για τη σύσταση της Επιτροπής, παρά το ότι ο Λαφαζάνης στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του  λέει ότι θα το κανονίσει! Και εδώ που τα λέμε, ο κόσμος «καίγεται» και είναι μάλλον απίθανο αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος που πρωτοπορεί στην εσωτερική αντιπολίτευση να ασχοληθεί με τη συγκρότηση μίας τέτοιας Επιτροπής.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αν συγκροτηθεί η Επιτροπή, τότε μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες η άδεια θα είναι έτοιμη, καθώς τα κλιμάκιά της θα έρθουν σε επαφή με τους περιβαλλοντολόγους που εργάστηκαν για λογαριασμό της εταιρίας «Δικέφαλος ΑΕ» και δεν θα χρειαστεί μελέτη από το μηδέν!

Έτσι, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη καιρό. Το όνειρο της ανέγερσης του νέου γηπέδου καθυστερεί και εκνευρίζει κόσμο. Και η ανησυχία μεγαλώνει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στον προϋπολογισμό υπάρχουν και τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας και, επειδή εσχάτως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί χρήματα από ταμειακά διαθέσιμα, ο πυρετός αυξάνεται! Διότι, ως γνωστόν, τα χρήματα αυτά θα επιδοθούν μόνο μετά τους πρώτους εννέα μήνες του έργου, δηλαδή σε ένα χρόνο περίπου. Μέχρι τότε θα υπάρχουν;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα