Και τώρα τι γίνεται με την Μπάρτσα;

 

Στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ευπρόσδεκτη. Το παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Προφανώς, αν διεξαχθεί πρωτάθλημα Καταλονίας, θα είναι και εκεί.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να παραμείνει στη La Liga. Ωστόσο, ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα καταλήξει η Μπαρτσελόνα αν τυχόν αυτονομηθεί η Καταλονία; Και μη νομίζετε ότι δεν απασχολεί την «πολιτική Ισπανία»0 η υπόθεση της Μπάρτσα. Το ισπανικό πρωτάθλημα θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο, διότι πέραν των δύο τεράστιων συλλόγων, έχουμε την Ατλέτικο που μπαίνει σφήνα, την Σεβίλλη που είναι ο άρχοντας του Europa League, φυσικά την παραδοσιακή δύναμη που λέγεται Βαλένθια και ένα σωρό ανταγωνιστικές ομάδες. Αν φύγει, όμως, η Μπάρτσα, κακά τα ψέματα, η La Liga θα πτωχεύσει. Τα έσοδα θα κατακερματιστούν. Και ο πόνος θα είναι αβάσταχτος για την ισπανική κυβέρνηση. Μιλάμε για βιομηχανία, όχι αστεία.

Αν αποσχιστεί η Καταλονία, η Ισπανία χάνει έσοδα από φόρους, αλλά παράλληλα γλιτώνει και έξοδα. Οικονομικά το κακό δεν θα είναι τεράστιο, είναι περισσότερο πολιτικό το πλήγμα. Ωστόσο, στον τομέα του αθλητισμού, η Μπαρτσελόνα ως οργανισμός μόνο χαρίζει έσοδα στο ισπανικό κράτος. Σε όλους τους τομείς. Δίχως ίχνος υπερβολής, είναι μία εκ των κορυφαίων βιομηχανιών της χώρας.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει η UEFA σε μία τέτοια διαμορφωθείσα κατάσταση. Σημειώνουμε πως αν η Καταλονία αυτονομηθεί και θελήσει να μπει στα κιτάπια της UEFA, θα χρειαστεί πολλά χρόνια μέχρι να βγάζει την πρωταθλήτρια στο Champions League. Θα έχει υπομονή η Μπάρτσα ως σύλλογος; Υπομονή και θα δούμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα