Και φαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους

Και φαρμακευτική κάλυψη θα έχουν οι ανασφάλιστοι. Αυτό ανακοίνωσε στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Συντονισμού των Παρεμβάσεων του Τομέα Υγείας στα Περιφερειακά και Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2014-2020, ο Υπουργός Υγείας.

Ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία οτυ σημείωσε πως «στη νομοθεσία που εισήχθηκε, έχει ληφθεί πρόνοια για τους ανασφάλιστους, με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα της νοσοκομειακής περίθαλψης, την εκδοθεισομένη υπουργική απόφαση, θα γίνει αυτό εντός της εβδομάδος, που θα ρυθμίζει τα θέματα της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων αλλά και το νομοσχέδιο το οποίο είναι υπό κατάρτιση και αφορά τα DRGs».

Όπως ξεκαθάρισε στόχος του υπουργείου είναι – μεταξύ άλλων- η καθολική κάλυψη υγείας του πληθυσμού και ο προσδιορισμός συγκεκριμένων δράσεων για την εξασφάλιση της υγείας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

«Το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει την υλοποίηση της παρέμβασης του Health Safety Net, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες, καθώς και προσδιορισμού των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Η παρέμβαση βρίσκεται σε ευθεία σχέση με όσα αναφέρονται στο νόμο 4238/2014 για το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 1 αυτού. Είναι σαφές ότι, για την εφαρμογή όλων όσων αναφέρονται στο νόμο αυτό, θα αξιοποιηθεί το σύνολο της υφισταμένης δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδοτήσεως, ενώ θα υπάρξει η μόχλευση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα