Καμμένος: Σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ, μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σοβαρές διαφωνίες

Για ενδεχόμενη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σοβαρές διαφωνίες, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real FM.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως οι συγκλίσεις υπαγορεύονται μόνο από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι,

«Εκεί που υπάρχουν, όμως, διαφορές σοβαρές, πολιτικές δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεως».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πως σε περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να δημιουργήσει κέντρα υποδοχής μεταναστών αυτό θα προκαλέσει ένα χάσμα που είναι αδύνατον να γεφυρωθεί σε επίπεδο πολιτικής συνεργασίας.

«Δηλαδή σε μία περιοχή», ανέφερε, «που ο υποψήφιος περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεταναστών -λαθρομεταναστών λέμε εμείς- αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μία πολιτική σύγκλιση σε κεντρικό επίπεδο».

«Να αποσαφηνίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις το “Ποτάμι”»

Σε σχόλιο του αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δίνουν υψηλά ποσοστά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι υπάρχει μια ανατροπή της μεταπολίτευσης ενώ δήλωσε πως δεν νιώθει απειλή από τον νέο πολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε επίσης από το νέο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη να αποσαφηνίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις για να μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς εκπροσωπεί.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ωστόσο επισήμανε ότι είναι… πολύ νωρίς για να μπορέσει να καταγραφεί αξιόπιστα το “Ποτάμι” και υπενθύμισε ότι παρόμοιες έρευνες έδειχναν τη ΔΗΜΑΡ στο 7%.

Τέλος, καταδίκασε την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να χρεώσει την προλόγηση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Νίκο Γιαννόπουλο στον πολιτικό της αντίπαλο (ΣΥΡΙΖΑ).

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα