Καναδοί αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο σε άδειο βαγόνι τραμ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Τορόντο, ο θάνατος 18χρονου από πυροβολισμούς αστυνομικών σε άδειο βαγόνι του τραμ.

Ο Σάμι Γιατίμ, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Συρία από Καναδούς γονείς, φέρεται να απείλησε με μαχαίρι μήκους οκτώ εκατοστών τους επιβάτες με τους οποίους συνταξίδευε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το βαγόνι.

Η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε άμεσα και οι άνδρες της κάλεσαν πολλές φορές τον νεαρό να πετάξει το μαχαίρι. Όπως φαίνεται και από βίντεο στο Youtube, λίγο αργότερα άνοιξαν πυρ εναντίον του, ενώ στο τέλος χρησιμοποίησαν και μηχανή με ηλεκτρική εκκένωση. Ο Γιατίμ διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας των τραυμάτων που του είχαν προκαλέσει οι συνολικά εννέα σφαίρες, τις οποίες δέχθηκε.

Το περιστατικό και οι συνθήκες θανάτου του 18χρονου ερευνώνται από τις αρχές, ενώ ένας από τους αστυνομικούς, που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, η κοινή γνώμη στον Καναδά έχει ξεσηκωθεί καθώς εκτιμά ότι οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να πυροβολήσουν τον Γιατίμ, επειδή δεν απειλούσε τη ζωή κανενός. Τη Δευτέρα έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες. Ανάμεσά τους, η μητέρα και η αδερφή του 18χρονου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα