Καρυπίδης τέλος, ανοχή για Βουδούρη

Με τον πλέον αναίμακτο τρόπο τηρουμένων των αναλογιών, έβαλαν τέλος στον πονοκέφαλο «Καρυπίδη» στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά τα δημοσιεύματα αλλά και τις θέσεις που έχει εκφράσει ο μέχρι πρότινος υποψήφιος περιφερειάρχης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίθηκε απαραίτητο να αποσυρθεί κυρίως για εσωκομματικούς λόγους.
Ο κ. Καρυπίδης κατηγορείται ακόμα και για αντισημιτική διάθεση με αφορμή την υπόθεση της ΝΕΡΙΤ.
Στην συνεδρίαση της γραμματείας στο ΣΥΡΙΖΑ εξετάστηκε και το θέμα του Οδυσσέα Βουδούρη όπου επιλέχθηκε πιο αναίμακτη λύση. Ο υποψήφιος πιθανότατα θα κληθεί να πείσει τις τοπικές οργανώσεις και να εξασφαλίσει την στήριξή τους.
Ο κ. Καρυπίδης από την άλλη καλείται σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του παραιτηθεί ώστε να μην ζημιωθεί περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, το γραφείο τύπου του κόμματος μοίρασε στους δημοσιογράφους δήλωση του υποψηφίου.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, καθώς και το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Κ. Πουλάκης, μεταβαίνουν αύριο Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στην Κοζάνη για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας. Οι δυο τους επί της ουσίας είναι και εκείνοι που θα πιέσουν τον κ. Καρυπίδη να αποσυρθεί ώστε να μην δημιουργηθεί νέα ένταση.
Πληροφορίες που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται επίσης στην Κόζανη δεν ευσταθούν.

Πάντως η ΝΕ Κοζάνης με ανακοίνωση της τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας σημειώνοντας μάλιστα ότι επιλέχθηκε από τους ίδιους με δημοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα