Κατέληξαν σε Εθνική Συνδιάσκεψη

Αφού δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν για την διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. κατέληξαν στην διεξαγωγή μίας   Εθνικής Συνδιάσκεψης, όπου ενώπιων κομματικού ακροατηρίου θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το πως βλέπουν την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κίνηση του προέδρου της Ν.Δ. και παράλληλα υποψήφιου για την ηγεσία της, Βαγγέλη Μειμαράκη να απαντήσει στην επιστολή του Απόστολου Τζιτζικώστα να ζητήσει τη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης, ξεκλείδωσε τον… απαραίτητο πολιτικό διάλογο στη συντηρητική παράταξη. Ο κ. Μεϊμαράκης συμφώνησε και κάλεσε τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων ώστε να ρυθμίσουν τα της διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης.
Υπό τη συνεχή πίεση των άλλων δυο υποψηφίων αρχηγών, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζητούσαν να γίνει διάλογος πολιτικός, ο Απ. Τζιτζικώστας έστειλε το πρωί της Δευτέρας επιστολή στον Ανδρ. Παπαμιμίκο, ζητώντας του να ορίσει τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.
«Ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες» ανέφερε στην επιστολή, ενώ οι συνεργάτες του θύμιζαν πως είχε προτείνει τη διεξαγωγή πέντε συνδιασκέψεων από την αρχή.
Η απάντηση ήρθε από την πλευρά Μεϊμαράκη, με τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ. να σημειώνει: «Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη».
Παράλληλα, ανέφερε ότι χαίρεται διότι έστω και με καθυστέρηση, ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής του. «Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης» υπογράμμισε.
Για έμπειρα στελέχη, η κίνηση του Απ. Τζιτζικώστα ήταν αναμενόμενη, διότι πλήθαιναν οι φωνές πως αποφεύγει το δημόσιο διάλογο με τους άλλους συνυποψήφιούς του.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα