Καταβολή εισιτηρίου 25 ευρώ στοχευμένα ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, προκειμένου το μέτρο να επανεξεταστεί και να εφαρμοστεί εκ νέου «στοχευμένα και όχι επί δικαίων και αδίκων» θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος είπε συγκεκριμένα ότι η τροπολογία «δεν μπορεί να είναι άλλη, παρά η αναστολή του μέτρου για να μπει, όπου μπει κι όπως μπει, στοχευμένα και όχι επί δικαίων και αδίκων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, ο τρόπος τον οποίο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χειρίστηκε το θέμα ήταν «λανθασμένος και δυστυχώς είχε μια αύρα αποσπασματικότητας και νευρικότητας».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «ακόμα και αυτοί που στο χώρο της υγείας συμφωνούν με το 25ευρω έχουν μείνει άναυδοι από το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση δεν εξαιρούσε με σαφήνεια μία σειρά ασθενών όπως είναι, για παράδειγμα, οι νεφροπαθείς και οι καρδιοπαθείς που υποχρεωτικά κάνουν πολύ συχνά εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όπως, επίσης, τους ανασφάλιστους, τους ανθρώπους που παίρνουν κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ κ.ά».

«Όλες αυτές οι κατηγορίες των συνανθρώπων μας θα μπορούσαν να έχουν ήδη κάρτα ελευθέρας, εάν βεβαίως είχαμε μία καλά δουλεμένη διάταξη», πρόσθεσε.

Αντικρούοντας το επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη ότι το ΠΑΣΟΚ αντιδρά για διάταξη την οποία έχει ψηφίσει, ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι το Κίνημα από τον Οκτώβριο, σε επίσημη συνάντηση με τον υπουργό είχε πει ότι «η διάταξη όπως είχε ψηφιστεί δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί».

«Έπρεπε», πρόσθεσε, «να κάνει τροπολογία και να υπάρξει σοβαρή προετοιμασία κι όχι βέβαια να πάει σε κατεπείγουσα εγκύκλιο στις 31 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ό,τι δημιουργήθηκε σε όλα τα νοσοκομεία».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι τίθεται εκ των πραγμάτων ένα «πολιτικό ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο για μας δεν είναι θέμα “διαγκωνισμού εντυπώσεων”, αλλά ουσίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα