Κατασκευή υπεράριθμων καταγγέλει η ΟΛΜΕ

Για κατασκευή υπεράριθμων εκπαιδευτικών κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ καταγγέλοντας παράλληλα ότι μέχρι τώρα  δεν έδωσε επίσημα στην ομοσπονδία το σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. «Από αυτά που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο σε τύπο και διαδίκτυο (εδώ και ένα μήνα περίπου) αποδεικνύεται πώς το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο επιχειρεί να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και να τους μετατρέψει σε περιπλανώμενους φαντάρους, αλλά επιχειρεί για ακόμη φορά μετά το μισθολόγιο να διασπάσει τον κλάδο σε «παλιούς» και «νέους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την προσπάθειά του να κατασκευάσει, με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για  να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.

«Τις ίδιες ημέρες που η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωναν πως δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετατεθούν υποχρεωτικά, οι εξελίξεις στα ΠΥΣΔΕ (που κατασκευάζουν έναν τεράστιο αριθμό δήθεν υπεραρίθμων εκπαιδευτικών), όσο και η μυστική συμφωνία 13-5-13 (όπως αποκαλύφθηκε στον τύπο) του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας,  δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται να είναι μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς «κινητικότητας» και αποδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης» σημειώνεται.

«Η εφαρμογή  αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την «κινητικότητα» (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013-2015» σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ζητά:

– Ο υπολογισμός των κενών-πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, του οποίου το Συνδικαλιστικό μας κίνημα ζητά την κατάργηση
– Να υπολογιστούν τα κενά-πλεονάσματα κατά σχολείο-ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου [σύνολο ανά ΠΥΣΔΕ δια του 20!]

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα