«Καταστροφή για τη νομισματική ένωση η έξοδος της Ελλάδας»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Der Standard παραχώρησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βιέννη για να παρευρεθεί στις εργασίες του «Club of Venice(*)».

Ο Λ. Κρέτσος χαρακτήρισε τον Αυστριακό καγκελάριο, Werner Faymann (Σοσισαλδημοκρατικό Κόμμα) -ο οποίος σε λίγες ημέρες επισκέπτεται την Αθήνα- ως τον «ισχυρότερο σύμμαχο» της Ελλάδας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επέμεινε στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφή» όχι μόνο για τη χώρα αλλά για τη νομισματική ένωση. Κυρίως άλλες χώρες της Νοτίου Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπως τόνισε ο κ. Κρέτσος θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από ένα Grexit.

Παρατήρησε επίσης ότι η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης δεν πρόκειται να φοβηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα όσα είναι προς το συμφέρον του λαού. Προτιμούμε να ζήσουμε στη φτώχεια παρά στη σκλαβιά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κρέτσος εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στα τέλη Ιουνίου. Αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και θα επιτευχθεί όχι μόνο με την Ε.Ε., αλλά και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, όπως επίσης με το Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν. Μάλιστα, ο κ. Κρέτσος θεωρεί ότι η Αθήνα βρίσκεται σε καλή (διαπραγματευτική) θέση, καταλήγει το δημοσίευμα της Der Standard.

———

(*) = Το «Club of Venice» είναι μια ανεπίσημη ομάδα που ιδρύθηκε το 1986 και συγκεντρώνει υπεύθυνους της πολιτικής επικοινωνίας σε κυβερνητικό επίπεδο από ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα