«Καταστροφικό σενάριο το GREXIT»

Στο καταστροφικό σενάριο ενός πιθανού… GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους διεθνείς οργανισμούς αναφέρθηκε, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Κοντονή, ο Γιάννης Αλαφούζος, ελπίζοντας στην ανεύρεση συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναντήθηκε την Πέμπτη (23/4) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού προκειμένου να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Γιάννης Αλαφούζος επικρότησε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αναδείξει το παρασκήνιο και να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά επεσήμανε με έμφαση τον κίνδυνο καταστροφής που εγκυμονεί από μία πιθανή «έξοδος» της Ελλάδας από τις UEFA και FIFA. Αναλυτικά οι δηλώσεις του παράγοντα του «τριφυλλιού»:

«Είναι σαφές πως η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί λύση και δεν μπορεί να ανεχθεί την ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την UEFA για το αυτοδιοίκητο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για συζητήσεις και θα γίνουν επαφές. Δεν είναι τόσο μεγάλη η απόσταση στις δύο πλευρές, όπως εμφανίζεται στα ΜΜΕ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην παραβιάζεται το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση θα καλέσει την UEFA στην Ελλάδα για συζητήσεις. Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί την κατάσταση που επικρατεί. Είναι επικίνδυνη η συζήτηση για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, αλλά είναι θετικό ότι θα έρθει στην επιφάνεια η πραγματικότητα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.

Θα είναι καταστροφικό ένα σενάριο GREXIT. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε τι θα γίνει και πως θα γίνει. Ελπίζουμε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα