Κινδυνεύει με… exit η Ρωσία από το στίβο!

Αθλητική υπερδύναμη σε πάρα πολλά σπορ είναι η Ρωσία, ευνοούμενη προφανώς από το μέγεθός της και κατά συνέπεια από τον πληθυσμό. Φαίνεται, όμως, ότι είναι και υπερπρωταθλήτρια στο ντόπινγκ!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) είναι υποχρεωμένη αν θέλει να διαφυλάξει την αξιοπιστία της να αξιολογήσει με μεγάλη σοβαρότητα την έκθεση της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ) η οποία αναφέρει πως εδώ και 11 μήνες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα απροκάλυπτων και κεκαλυμμένων ενεργειών ντοπαρίσματος αθλητών, ανδρών και γυναικών, εις γνώση προπονητών, γιατρών, επιστημόνων και των ιδίων των αθλητών.

Η WADA κατονόμασε για αρχή δέκα άτομα (πέντε αθλητές και ισάριθμούς προπονητές), ενώ έστειλε αποδείξεις για προσπάθεια εξαφάνισης, αλλοίωσης ή καταστροφής 1417 δειγμάτων με την υπαιτιότητα να φτάνει και στην Ομοσπονδία Στίβου της Ρωσίας. Η πρόταση είναι η παραδειγματική τιμωρία, δηλαδή ο αποκλεισμών των Ρώσων αθλητών απ’ όλες τις διοργανώσεις μέχρι νεοτέρας, δηλαδή μιλάμε για μεγάλη πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίου χωρίς τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Στίβου της Ρωσίας.

Η υπόθεση έχει κι άλλες προεκτάσεις, αφού υπάρχουν υποψίες ότι ο πρώην πρόεδρος της IAAF, ο Γάλλος Λαμίν Ντιάκ, εισέπραξε προ μηνών 1.000.000 ευρώ για να συγκαλύψει την υπόθεση!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα