Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και  πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έχουν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.

Με τις κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο περί αναδιάρθρωσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, με το οποίο -όπως επισημαίνουν- η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους αλλά και για εκατοντάδες απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου τρεις μήνες, θα επιχειρήσουν να συναντήσουν τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  και τόνισε: «Στην ΕΛΒΟ ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας για τη συνέχιση της παραγωγής, καθώς και την πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Πάμε για τον τρίτο μήνα απλήρωτοι. Σε επίπεδο παραγωγής, ενώ το εργοστάσιο δουλεύει για τις επανακατασκευές φορτηγών και τα OSΗKΟSH, και το παλεύουμε και για τα ανταλλακτικά, δεν μπορούμε να παραδώσουμε γιατί εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα