Κι ο Γιάνης… ανθίζει!

Όταν σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκαλούσε «χαρούμενο» τον Αλέξη Τσίπρα προφανώς δεν φανταζόταν ότι ο χαρακτηρισμός θα ταίριαζε γάντι στον Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι, μάλιστα, ηλίου φαεινότερο ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα τον αποδεχόταν χωρίς ίχνος συστολής, μιας και όπως δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του παρά τα προβλήματα της Ελλάδας ο ίδιος… «ανθίζει»!

«Προσωπικά ανθίζω, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά την παράδοσή μας στις 13 Ιουλίου είναι στενάχωρη και δεν προμηνύει τίποτα καλό για την Ελλάδα ή την Ευρώπη» ήταν η ακριβής ατάκα που είπε ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera. Όπως εξήγησε «η αντίδραση που έχουν απέναντί μου οι άνθρωποι στο δρόμο, στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία ακόμη και στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ελευθερία να ακολουθήσω την πολιτική μου ατζέντα έξω από τους περιορισμούς της κυβέρνησης μου δίνουν μεγάλη χαρά».

Ερωτώμενος για το αν μετανιώνει για την απόφασή του να παραιτηθεί ή αν νοσταλγεί την περίοδο της υπουργικής θητείας του στην πλατεία Συντάγματος, ο Γ. Βαρουφάκης ήταν κάθετα αρνητικός σημειώνοντας τα εξής: «Το υπουργείο ήταν ένα καθήκον που άξιζε να το σηκώσουμε μόνο στο βαθμό που κατευθυνόταν από αρχές. Αντιθέτως, οι διάδοχοί μου είχαν την εργασία να διαχειριστούμε αυτή τη φοβερή παράδοση. Δεν τους ζηλεύω. Αν τους ζήλευα δεν θα είχα παραιτηθεί».

Κατά τα λοιπά, ο πρώην «τσάρος της ελληνικής οικονομίας» ισχυρίστηκε είπε ότι το περίφημο «Plan B» δεν ήταν πράξη εσχάτης προδοσίας, αντιθέτως επιχειρηματολόγησε ότι «εσχάτη προδοσία θα ήταν να μην υπήρχε “Plan B”, σε μια περίοδο που όλοι οι άλλοι είχαν».

Στην ερώτηση, τέλος, της ιταλικής εφημερίδας σχετικά με το ενδεχόμενο να ξαναπέσει στο τραπέζι το θέμα του Grexit, αλλά και για το αν το νέο Μνημόνιο θα λύσει το ελληνικό, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ διαφωνήσαμε επειδή θεώρησε πως το νέο μνημόνιο ήταν η μόνη εναλλακτική στο σχέδιο του κ. Σόιμπλε. Εγώ το είδα ως μέρος αυτού του σχεδίου (…). Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά που χτυπήσει ο φόβος του Grexit, ο Ευρώπη θα έχει ανασυνταχθεί και το πλάνο του κ. Σόιμπλε θα έχει τεθεί στο ράφι προς όφελος ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος ανάκαμψης, ενός ευρωπαϊκού new deal».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα